20250125 130819

Trump, transların üstünü cizdi!

Donald Trump, imzaladığı yeni yasa ile cinsiyet değiştiren erkeklerin, biyolojik kadınlarını hücrelerde taciz etmesinin önüne geçmek için trans kadınların erkek hapishanelerine nakledilmesi talimatını verdi.

Trump bu kararla hapishanelerde bulunan biyolojik kadınların, translar tarafından tacize ve şiddete uğramalarını engellemeyi amaçlıyor.

Trump, “Cinsiyet İdeolojisi Aşırılığına Karşı Kadınları Savunma ve Federal Hükümete Biyolojik Gerçeği Geri Getirme” başlıklı bir kararnameye daha imza attı.

ABD’de bu karar sonrası cinsiyet yalnızca “erkek” ve “kadın” olarak tanımlanacak ve resmi belgelerde sadece iki cinsiyet yer alacak.

Bunun yanı sıra Trump, transların cinsiyete bağlı tıbbi tedavilerini tamamen durdurdu.

Donald Trump, yemin töreninde yaptığı konuşmada, “Bundan böyle Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin resmi politikası, kadın ve erkek olmak üzere sadece iki cinsiyetin var olduğudur.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Mira Haber 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir