Ankara’da bakkala gitmek için evinden çıkan 6 yaşındaki Fatma El-Muhammed, başıboş köpeklerin saldırısı sonucu cesedi parçalanmış halde bulundu
Ankara’nın Altındağ ilçesinde 6 yaşındaki Suriye uyruklu küçük kız Fatma El-Muhammed, ailesinin yanından ayrıldıktan kısa bir süre sonra metruk bir binanın önünde kanlar içinde bulundu.
Küçük kızın vücudunda köpek ısırıkları tespit edilirken, cesedinin parçalanmış halde olduğu görüldü.
Fatma’nın babası İbrahim El-Muhammed, yaşadığı korkunç kaybı şu sözlerle anlattı:
[quote-classsic]”Ben işteydim, kızım bakkala gitmiş. Geri gelmiş, sonra tekrar gitmiş ama dönmemiş. Eşim fark edince mahallede aramaya başladık. Komşular da araştırdı ama bulamadık.Camiden anons yapıldı, ardından kızımın montu bulundu. Daha sonra ise cesedi parçalanmış haldeydi. Kolunun olmadığını söylediler. Kenarda, üzerinde saçının olduğu kafa derisinin parçasını buldum
Olayın aydınlatılmasını istiyoruz.”[/quote-classic]
Olay yerine ilk ulaşan mahalle sakinleri de gördükleri manzarayı şu sözlerle dile getirdi:
[qupte-classic]”Çocuk yerde yatıyordu, vücudu parçalanmıştı. Bacağında, baldırında etleri yenmişti. Muhtemelen köpekler saldırmış. Üzerine montunu örttüm ve hemen emniyete haber verdim.”[/quote-classic]Ailenin avukatı Davut Uğur, olayın tüm yönleriyle incelendiğini belirterek, “İlk bulgular köpek saldırısını işaret ediyor. Ancak olayın başka bir yönü olup olmadığı da araştırılıyor. Cinsel istismar ve cinayet ihtimali göz ardı edilmiyor. Kamera kayıtları inceleniyor ve Adli Tıp raporu bekleniyor” dedi.
Ankara’nın Altındağ ilçesi, daha önce de birçok kez başıboş köpek sorunuyla gündeme gelmişti. Hatta bölgede bulunan onlarca sözde “hayvansever”, köpekleri sürekli besliyor ve toplanmalarına izin vermeyeceklerini söylüyordu.
Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında sosyal medyada “Altındağ’da köpek katliamı yapılıyor, köpekler öldürülüyor” başlıklarıyla propaganda yapılmıştı.
O halde köpekler toplanırken tüm kamuoyunu “köpeklere katliam yapılıyor” diyerek ayağa kaldıran mama lobisi, 6 yaşındaki kız çocuğunun ölümünden bizzat sorumlu değil midir?
Kaynak: Mira Haber