Netanyahu Lübnan sınırına gitti, tehditler savurdu: “Güçlü adımlar atmaya hazırız”
Netanyahu, gerilimin iyice tırmandığı Lübnan sınırına gitti. Lübnan’a karşı tehdit dolu bir açıklama yaparak “Bize zarar verebileceğini ve bizim de buna karşı boş oturacağımızı düşünen herkes büyük bir hata yapıyor demektir. Öyle ya da böyle kuzeyde güvenliği yeniden sağlayacağız” dedi.
Lübnan’dan geçtiğimiz günlerde atılan füzeler İsrail’in kuzeyinde pek çok bölgede yangınlara sebep oldu. Yangınlar 20 saatlik bir çabanın ardından kontrol altına alınabildi.
İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi dün yaptığı açıklamada İsrail’in Lübnan’a karşı saldırıya geçmeye hazır olduğunu ve bu konuda adım atmaya yakın olduklarını belirtmişti.
Hizbullah İsrail’in saldırı tehditlerine karşı, “yıkımla” karşılık verileceğini duyurdu.
İşgal ordusu ile Hizbullah arasındaki karşılıklı saldırılar bugün de devam etti. Bugün yapılan açıklamada, Lübnan’ın iki insansız hava aracının (İHA) kuzey hava sahasında vurulduğu duyuruldu.
Hizbullah ise Birke Rışe bölgesindeki İsrail güçlerini hedef aldığını açıkladı.