image 2025 03 16 23 59 58

Netanyahu’dan derin temizlik: Sıra Şin Bet başkanı’nda!

İşgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, iç güvenlik teşkilatı Şin Bet’in başkanı Ronen Bar’ı görevden almak için hükümete bir oylama sunacak

Gazze kasabı Netanyahu, Pazar günü yaptığı açıklamada Ronen Bar’a yönelik “devam eden bir güvensizlik” duyduğunu belirtti. İsrail medyasına göre, Şin Bet başkanının görevden alınmasına ilişkin oylamanın Çarşamba günü yapılması bekleniyor.

Bununla birlikte Ronen Bar, yaptığı açıklamada, 7 Ekim 2023’te Hamas tarafından düzenlenen direnişi önleyememekte Şin Bet’in de payı olduğunu kabul ettiğini, ancak görevden alınmasının bu konuyla ilgisi olmadığını savundu.

“Başbakanın kişisel sadakat talebi, kamu yararıyla çelişen tamamen uygunsuz bir beklentidir,” diyen Bar, bu kararın arkasında başka nedenler olduğunu öne sürdü. Filistinli silahlı direniş gruplarını izlemekle görevli Şin Bet, saldırının engellenememesine dair sorumluluğu kabul eden bir rapor yayımlamıştı.

Muhalefetten sert tepki

İsrail Demokratik Partisi lideri Yair Golan Netanyahu’nun hamlesine sert tepki göstererek, sosyal medya platformu X’te “Netanyahu, İsrail devletine savaş açtı,” başlıklı bir gönderi paylaştı.

Bununla birlikte Netanyahu’nun kararına muhalefet eden İsrailliler, sosyal medyada olaya tepki gösterdi.

Bu karar, 7 Ekim direnişi sırasında görevde olan üst düzey yetkililerin birer birer istifa ettirilmesi veya görevden alınması sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Daha önce eski Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Korgeneral Herzi Halevi de aynı şekilde görevden alınmıştı.

Kaynak: Mira Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir