Gazze’de İsrail saldırıları sonucu enkaz altında kalan, kurtarılmayı bekleyen bedenlerin görüntüleri yürekleri yakmaya devam ediyor. Patlamanın etkisiyle yıkılan bina enkazı altında kalan Gazze halkı için kurtarma ekipleri seferber olurken, yakınların umutsuz bekleyişi ise kalpleri parçalıyor.
Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail’in 7 Ekim’de başlattığı saldırılardan bu yana 10 binden fazla kişinin hala enkaz altında kayıp olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, kurtarma ekiplerinin bu kişilere ulaşamaması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın bildirdiği toplam ölü sayısına dahil edilmedikleri ifade edildi.
Açıklamada Gazze’de kayıp kişiler dahil olmak üzere toplam ölü sayısının 44 binin üzerinde olduğu bildirildi. Ayrıca, personel ve ekipman eksikliği nedeniyle arama kurtarma çalışmalarının 2-3 yıl sürebileceği vurgulandı. Birleşmiş Milletler yetkililerinin tahminine göre Gazze Şeridi’nde İsrail saldırıları sonucu en az 37 milyon ton moloz biriktiği de açıklamada yer aldı.
Ayrıca, binlerce cesedin enkaz altında birikmesinden dolayı salgın hastalıkların yayılacağı uyarısında bulunuldu ve yaz aylarında sıcaklık artışının cesetlerin çürüme sürecini hızlandırabileceği belirtildi.
Olay yerine gelen kurtarma ekipleri, enkaz altındaki kurtarılmayı bekleyen çaresiz canlar için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.
Her gün devam eden saldırılar bölgedeki gerilimi daha da artırırken, yaşanan katliama yetkililer sessiz, Müslümanlar sessiz, Dünya sessiz..
Kaynak: Mira Haber