35504d37c98b8df9 1507451816

Devrim Muhafızları bir ülkenin daha terör listesine girdi!

Kanada, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nu Terör listesine ekledi!

Kanada hükümeti İran Devrim Muhafızları Ordusu’nu (IRGC) terör örgütü listesine eklediğini duyurdu. Bu hamle, İran ile gerilimi daha da tırmandıracak bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, İran’daki vatandaşlarının ülkeyi terk etmesini istedi.

Muhalefet Uzun Süredir Talep Ediyordu

Muhalefet partileri, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun terör örgütü olarak sınıflandırılmasını uzun süredir talep ediyordu. Başbakan Justin Trudeau’nun ise bu adımın istenmeyen sonuçlara yol açabileceği konusunda tereddütleri vardı.

Kanada, 2012’de İran ile Diplomatik İlişkilerini Kesmişti

Kanada, 2012 yılında İran ile diplomatik ilişkilerini kesmişti. Bu tarihten sonra Kanada, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü’nü de terör örgütü olarak ilan etmişti.

Terör Örgütü Listesine Alınmanın Yasal Sonuçları

Kanada yasalarına göre, terör örgütü listesine eklenen kuruluşlara yardımda bulunanlar suça ortaklıkla suçlanabilir ve mal varlıkları dondurulabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir