9552 uskudar belediyesinde twerk skandali ramazan ayinda belediyede neler oluyor

CHP’li Üsküdar belediyesinden skandal; Ramazan’da twerk dansı!

CHP’li Üsküdar Belediyesi, Ramazan ayında tartışmalara yol açan bir etkinliğe imza attı. Belediye, Afrika’dan özel olarak getirilen bir eğitmen eşliğinde twerk dansı kursu düzenledi. Müslümanların ibadetle geçirdiği bu mübarek ayda böyle bir organizasyonun yapılması, kamuoyunda tepki topladı.

üsküdar

Oxford Dictionary Online sözlükte twerk kelimesi, ‘genellikle kadınların yaptığı, kişisel, bir dans’ ve ‘cinsel tahrik edici tavırla yapılan bir dans’ anlamlarına gelmektedir.

Kurs organizatörü, etkinliğin tanıtımını yaparken “Ramazan’dan dolayı katılım az olur diye endişeleniyorum, umuyorum kadınları yalnız bırakmazsınız” ifadelerini kullandı. Bu sözler, Ramazan ayının ruhuna ters olan müzikli dans etkinliğinin ve etkinliğin duyurulma şeklinin tepkiyle karşılanmasına sebep oldu. 

Atatürk’ün CHP’si, geçmişine kazınan İslam düşmanlığı imajını son yıllarda oy kaygısıyla düzeltmeye çalışsa da, varoluşsal olarak ‘dinin hayatın içinde görünmez olması’ prensibinden pek de fazla uzaklaşamıyor.

Kaynak: Mira Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir