ga

“Bu bir din savaşıdır, Gazze Allah’ın dini için savunma hattıdır!”

Gazzeli vaiz Dr. Nail bin Gazi, yaptığı açıklamada ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı’nın Gazze’ye yönelik savurduğu tehditler hakkında konuştuğu sırada yüzüne haç işareti çizerek yayına çıkmasının, bu mücadelenin dini bir savaş olduğunun en açık göstergesi olduğunu belirtti.

IMG 20250306 184423 794

Dr. Nail bin Gazi, açıklamalarında, “Bu, dünyanın iman tugayına ve Gazze’deki Rahman’ın dostlarına karşı yürüttüğü dini savaşın en net delillerinden biridir” ifadelerini kullandı. Yahya Sinvar’ın “Bu, bir din savaşıdır” sözünün doğruluğuna işaret eden Nail bin Gazi, Gazze’nin Allah’ın dini ve tevhidi için savunma hattında durduğunu, bu mücadelenin büyük bir anlam taşıdığını vurguladı.

Vaiz, içinde bulunulan sürecin Kur’an’da anlatılan hak-batıl mücadelesinin bir yansıması olduğunu dile getirerek, “Bu mücadelede mübarek bir grup kutsal topraklarda nöbet tutmakta, Allah’ın dostları ise bu yolda canlarını ve kanlarını feda etmektedir.” dedi. Ancak ümmetin bu grubu yalnız bıraktığını, destek olmadığını, hatta bazı kesimlerin bu direnişçilere iftira ve zulümle saldırdığını ifade etti.

Dr. Nail bin Gazi, konuşmasını şu dua ile sonlandırdı: “Allah’ım! Gazze’de şahit olunan bu yüce duruş için sana hamd olsun. Senin dostlarının yanında saf tutan ve onları destekleyenlerin varlığına şükürler olsun.”

Kaynak: Mira Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir