8 Mart Kutlamaları Gölgesinde Gazze’deki Kadın Trajedisi: “Dünya Çifte Standardını Sürdürüyor”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan dünya, Gazze’de Siyonist eliyle yaklaşık 12 bin 316 kadının vahşice katledilmesine seyirci kalmaya devam ediyor.
Filistin halkı, uluslararası toplumun ikiyüzlü tutumuna dikkat çekerek, kadın haklarını savunduğunu iddia eden ülkelerin Gazze’deki kadın soykırımı karşısında sessizliğini koruduğunu vurguluyor.
Batılı ülkelerde şık salonlarda kadın hakları nutukları atılırken, Gazze’deki kadınlar bombaların altında yaşam mücadelesi veriyor. Evlerini, çocuklarını ve ailelerini kaybeden, sakat kalan, açlık ve hastalıkla boğuşan Filistinli kadınların çığlıkları, “evrensel kadın dayanışması” safsatalarının ardında duyulmuyor.
Vicdan sahipleri, “İsrail’in soykırım savaşında katledilen 12 binden fazla kadın için tek bir yaptırım uygulamayan dünya, 8 Mart’ı kutlama hakkını kaybetmiştir” ifadeleriyle durumu özetliyor.
İnsani yardım kuruluşları da Gazze’deki kadınların yaklaşık 5 aydır süren saldırılarda yaşadığı travmaların, modern tarihin en büyük kadın hakları ihlallerinden biri olduğunu belirtiyor, ancak uluslararası toplumun bu konudaki derin sessizliği ve tepkisizliğinin daha ne kadar süreceği belirsizliğini koruyor.
Kaynak: Mira Haber