zarif trump in iran la savasmak icin komplo kurduguna dair istihbarat elde ettik 01
zarif trump in iran la savasmak icin komplo kurduguna dair istihbarat elde ettik 01

Zarif: Trump’ın İran’la savaşmak için komplo kurduğuna dair istihbarat elde ettik

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif, Trump’ın İran’a savaş açmak için komplo hazırlığında olduğunu öne sürdü

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, resmi Twitter hesabından yayınladığı yılsonu mesajında Trump’ın koronavirüsle (Covid-19) mücadele etmek yerine kafayı Tahran’a taktığına dikkat çekti.

‘COVİD’LE SAVAŞMAK YERİNE İRAN’LA UĞRAŞTI’

ABD Başkanı’nın Ortadoğu’da nükleer silah taşıyabilen uzun menzilli stratejik bombardıman uçağı B-52 uçurmak ve donanma konuşlandırmak için milyarlarca doları israf ettiğini belirten Zarif, “Irak’ta elde edilen istihbarat, savaş bahanesi uydurmak için komplo kurulduğuna işaret ediyor” şeklinde konuştu.

Zarif, İran’ın savaş istemediğinin, ama gerekirse halkını, güvenliğini ve yaşamsal çıkarlarını açıkça ve doğrudan savunacağının da altını çizdi. 

Daha önce Trump, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliğine roket saldırılarından İran’ı sorumlu tutup ‘bir Amerikalı ölürse İran’dan hesap soracağına’ dair tweetler atmıştı.

‘HUKUK VE ÇOK TARAFLILIK AŞAĞILAMASIYLA GEÇEN BU DELİLİK DÖNEMİNİ BİTİRELİM’

Yeni yıl mesajında da Trump’ın gidişine atıf yapan Zarif, “Bu ıstırap yılını bitirirken, gelecek yıl için yeni başlangıçlar umut edelim, hukuk ve çok taraflılık aşağılamasıyla geçen bu delilik dönemini, bu kadar çok kan dökülmesine, teröre ve zulme neden olan bu dört yılı sona erdirelim. 2021’i barışçı, sağlıklı, mutlu bir yeni yıl yapmak için birleşelim’’ dedi.

İlginizi Çekebilir

Büyük Şeytandan İsrail’e yeni katliam desteği

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, katil İsrail’e verdiği koşulsuz destekten dolayı eleştirilen Joe Biden yönetiminin, …

İsrail füzeleri İran’a doğru ateşlendi

ABD medyası, İsrail’in İran’a misilleme saldırısı başlattığını duyurdu. İran medyası ise, İsfahan kentinde havaalanı yakınında …