15:39 Cuma / 19 Nisan 2024 | 10 Şevval 1445

Yunanistan’da siber panik: 80 yeni ”Hacker” göreve başladı

Yunanistan İstihbaratı, Türkiye ile artan gerginlik ve ın yoğunlaşmasını gerekçe göstererek 80 yeni ”Hacker'ı” işe aldı.

Savunma Sanayi merkezli haberler yapan 'un Yunan Ethnos Gazetesi'ne dayandırarak hazırladığı habere göre Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı, Türk bilgisayar korsanları (hacker) ile siber ın yoğunlaştığını gerekçe gösterdi ve 80 yeni hacker göreve başladı. Gazete haberinde bu yönde en son alımın 2009 yılında gerçekleştiğini yazdı.

İyileştirmeye mecbur bırakıldık !

Ethnos Gazetesi, ”Türk hacker topluluğunun 2020 Ocak ayında Yunanistan'ın sistemlerine saldırıda bulunduğunu ve Yunanistan , ğı ve Başbakan'ın internet sitelerinin kapatıldığını yazdı. Yaşanan bu olayın resmi makamları harekete geçirdiği ve hükümetin  güvenlik iyileştirmelerine mecbur bırakıldığı kaydedildi.

Misillemede bulunduk iddiası

Türkiye'nin ına karşı misillemede bulunduklarını kaydeden Yunanistan kanadı, Ayyıldız Tim'in saldırılarına karşılık Anonymous Greece hacker topluluğunun, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı'nın internet sitelerini kullanıma kapattığını iddia . Yunan tarafı, Türk internet sitelerinde yaygın bir kaosa neden olduklarını belirtip hassas verilere erişildiği için ”Türkiye'nin ı tırmandırması muhtemeldir.” açıklamasında bulundu.