yunanistandan f 35 hamlesi resmen basvurdu 1605569932 6697
yunanistandan f 35 hamlesi resmen basvurdu 1605569932 6697

Yunanistan ABD’den F-35 almak için başvurdu!

Fransa’dan 18 adet savaş uçağı alamaya karar veren Yunanistan, Ege ve Doğu Akdeniz’de savunma kabiliyetini artırmak maksadıyla ABD’den de iki düzine kadar F-35 savaş uçağı alımına yönelik resmi bir talepte bulundu.

unanistan, ABD’den F-35 tipi savaş uçakları almak için harekete geçti. Savunma Bakanlığı tarafından, 6 Kasım’da uçakların alımına yönelik Amerikan hükümetine talep mektubu gönderildiği bildirildi.

Greek Reporter’da yer alan habere göre, bakanlığın silahlanmadan sorumlu yetkilisi Theodoros Lagios tarafından kaleme alınan mektupta F-35 Müşterek Taarruz Uçağı programına katılma kararının, ‘yeni veya varsa ABD Hava Kuvvetleri tarafından kullanılmış’ 18 ila 24 savaş uçağı alımının yanı sıra; uçağın teslimatı, konfigürasyonu ve geri ödeme planını içeren çeşitli faktörlere dayanacağı kaydedildi.

‘MÜMKÜN OLAN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ’
İç mali düzenlemeler ve Avrupa Birliği (AB) bütçesi ve bütçe açığı nedeniyle, ilk teslimatın 2021’de yapılmasının önemli olduğu belirtilen mektupta “Kendi payımıza, bu iddialı programı uygulamak için mümkün olan her şeyi yapacağız” denildi. Söz konusu adım, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Fransa’dan 12’si az kullanılmış, 6’sı da yeni olmak üzere 18 adet Rafale tipi çift motorlu savaş uçağı alım kararının ardından geldi.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …