yukselen dolar lubnan da protestolari yeniden alevlendirdi 01
yukselen dolar lubnan da protestolari yeniden alevlendirdi 01

Yükselen dolar Lübnan’da protestoları yeniden alevlendirdi!

Lübnan’da gittikçe ağırlaşan yaşam koşulları ve resmi para biriminin dolar karşısında devam eden çöküşü nedeniyle protesto gösterileri başkent Beyrut’un yanı sıra birçok şehirde yeniden patlak verdi.

Lübnan lirasının karaborsada dolar karşısında 18 bin liradan işlem görmesinin ardından öfkeli protestocular, dün başkent Beyrut merkezindeki Şehitler Meydanı da dahil olmak üzere çok sayıda yolu lastik ve çöp konteynırlarını yakarak kapattı.

Yolların trafiğe kapatılması nedeniyle protestocularla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada çok sayıda kişi yaralandı.

Güneydeki Sayda şehrinin yanı sıra kuzey bölgelerinde toplanan çok sayıda vatandaş da, kötüleşen yaşam koşulları ve dolar kurundaki yükselişi protesto etmek için lastikleri yakarak yolları trafiğe kapattı.

Ülkede birçok bölgedeki dükkan sahipleri, döviz kurundaki dalgalanmanın yanı sıra istikrarsız ekonomik durum nedeniyle uğradıkları zararlar nedeniyle işyerlerini kapatmayı tercih etti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …