bir sosyal medya sirketi daha turkiyeye temsilci atayacak 1610119183 4169
bir sosyal medya sirketi daha turkiyeye temsilci atayacak 1610119183 4169

YouTube’un ardından TikTok da Türkiye’ye temsilci atayacak

VKontakte ve Youtube’un ardından Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, Türkiye’ye temsilci atama kararı aldı.

1 Ekim’de yürürlüğe giren ‘Sosyal Medya Yasası’nın ardından Çin merkezli sosyal medya platfomu TikTok, Türkiye’ye temsilci atama kararı aldı.

TikTok’un Türkiye’ye temsilci atayacağını açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Temennimiz diğer sosyal ağ sağlayıcıların da bir an önce temsilcilerini bildirmeleri ve yükümlülüklerini yerine getirmeleri.” ifadesini kullandı.

Daha önce Rusya merkezli sosyal medya platformu VKontakte (VK) ilk temsilci atayan şirket olmuştu. ABD’li video paylaşım sitesi YouTube ise temsilci atama sürecini başlatma kararı aldığını duyurmuştu.

1 Ekim itibarıyla yürürlüğe giren yasanın ardından Türkiye’de günlük erişimi 1 milyonu geçen yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketlerine, temsilci belirleme ve bildirme yükümlülükleri için 2 Kasım’a kadar süre tanınmıştı.

Yasal sürenin sona ermesinin ardından BTK tarafından temsilci bildiriminde bulunmayan Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube, TikTok, Pinterest, LinkedIn ve Dailymotion şirketlerine ise 10’ar milyon lira ceza kesilmişti.

İlginizi Çekebilir

İsmailağa’nın tartışmalı şeyhi Hasan hoca vefat etti

İsmailağa tarikatı şeyhi Hasan Kılıç 94 yaşında vefat etti. İsmailağa Camii’nden yapılan açıklamada “Şeyhimiz Hasan …

Steinmeir’a Sirkeci şoku: Soykırım suçlusu, katil Almanya!

Türkiye’ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeir, Sirkeci Garı’nda sergi ziyareti sırasında Filistin yanlısı bir grup tarafından …