16:18 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Yenilenen Telegram WhatsApp’ı geride bıraktı

Telegram’ın yeni Android Beta sürümünde önemli yenilikler test edilmeye başlandı. Beta sürümde ortaya çıkan ekran paylaşım özelliğinin WhatsApp’ta bile olmayışı dikkatlerden kaçmadı.

WhatsApp’ın tartışmalı gizlilik sözleşmesi sonrasında Telegram, yeni özelliklerle kullanıcı kitlesini daha da büyütmeyi hedefliyor. Bu bağlamda uygulamanın sürekli güncellenen beta sürümleri, Telegram’a gelecek özelliklerin açığa çıkmasını sağlıyor. Yeni bir güncelleme yayınlayan geliştirici ekip, Telegram kullanıcılarını büyük yeniliklerin beklediğini gözler önüne seriyor.

 

Telegram’ın en yeni Android beta sürümünde keşfedilen yeni özelliklerden ilki, kullanıcıların bir görüntülü görüşme yaparken ekranlarını paylaşabilmelerine imkan tanıyor. Bugün WhatsApp’ta bile olmayan bu özellik, kullanıcıların hizmetine sunulduğunda benzersiz bir deneyim sunmuş olacak.

VİDEO OYNATMA HIZI İÇİN 5 FARKLI SEÇENEK

Telegram’ın v7.9.0 kodlu Android beta sürümünde keşfedilen diğer bir özellik ise video oynatma hızlarıyla ilgili. Kullanıcılar, yakın bir gelecekte kendilerine Telegram üzerinden gönderilmiş olan videoların oynatma hızlarını ayarlayabilecekler. Şu an için 5 farklı oynatma hızı seçeneği sunan Telegram, bu sayede videoların daha yavaş ya da çok daha hızlı bir şekilde oynatılabilmesini sağlayacak. Üstelik bu özellik, uygulama içinden gönderilen YouTube videolarında da kullanılabilir olacak.

DİĞER GELİŞMELER