08:21 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Yemen’de Husiler Hudeyde Limanı’nı bombaladı

Yemen'de İran destekli Husilerin Hudeyde Limanı'nı bombaladığı, bombardıman sonucunda 8 sivilin öldüğü bildirildi.

Yemen'de İran destekli Husilerin Hudeyde Limanı'nı bombaladığı, bombardıman sonucunda 8 sivilin öldüğü bildirildi.

El Cezire'nin aktardığı habere göre Hudeyde Limanı'nda bulunan bir sanayi tesisi dün Husiler tarafından vuruldu.

Yemen hükümet kaynakları saldırıda 8 sivilin öldüğünü, 13 sivilin de yaralandığını bildirdi. AFP ise hastane kaynaklarına dayandırdığı haberinde ölü sayısının en az 10 olduğunu ifade etti.

Yemen genelinde çatışmalar son dönemde artarken, Husiler özellikle başkent Sana'nın doğu kesiminde Suudi Arabistan destekli hükümet güçlerine yönelik saldırılarına hız veriyor.

Hudeyde şehri

İran destekli Husilerin elindeki Hudeyde şehri, Yemen'e gönderilen insani yardımların giriş kapısı niteliğinde. Ülkeye yönelik gıda ve insani yardım maddelerinin yaklaşık yüzde sekseni Hudeyde Limanı'ndan ülkeye giriş yapıyor. Aynı zamanda Hudeyde, Husilerin dünyaya açılan tek kapısı niteliğinde.

Şehir Suudi Arabistan destekli güçlerin eline geçecek olursa Husilerin İran ile olan bağlantısı tamamen kesilecek.

Bu kapsamda yaklaşık 2 yıldır çatışmaların merkezleri arasında yer alan şehirde bir süre önce Birleşmiş Milletler öncülüğünde ateşkes sağlanmıştı.

Buna rağmen yer yer saldırıların sürdüğü bölgede BM'ye göre Ekim ayından bu yana saldırılarda 74 sivil öldü ve yaralandı.

Çatışma ortamının artması halinde Hudeyde bölgesinde savaşın yeniden başlayacağı ve insani krizin daha da derinleşeceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

DİĞER GELİŞMELER