yemen de bakana kanli suikast 01
yemen de bakana kanli suikast 01

Yemen’de Bakana kanlı suikast!

‘Ensar Allah (Husi) Hareketi’ hükümetinin Gençlik ve Spor Bakanı Hassan Zaid, bu sabah başkent Sana’da kendisini hedef alan silahlı saldırıda, kızıyla birlikte öldürüldü.

Yemen’de kanlı suikast. ‘Ensar Allah (Husi) Hareketi’ hükümetinin Gençlik ve Spor Bakanı Hassan Zaid, bu sabah başkent Sana’da kendisini hedef alan silahlı saldırıda öldürüldü.

Sana’daki İçişleri Bakanlığı, kimliği bilinmeyen kişilerin, bakanın kızıyla birlikte kullandığı arabasına müdahale ederek öldürdüğünü açıkladı. Bakanın olay yerinde hayatını kaybederken, kızının ise yaralı olarak getirildiği hastanede öldüğü belirtildi.

 

Bakanlık, Zeyd’in korumasının olmadığını ve her vatandaş gibi tek başına hareket ettiğini belirtti.

Yerel bir kaynak, görgü tanıklarından alıntı yaparak, silahlı kişilerin Zaid’i vurmadan önce arabasını bir motosiklet üzerinde takip ettiğini bildirdi.

Bakanlık, soruşturmaların ve güvenlik takibinin devam ettiğini ve faillerin adalete teslim edileceğini açıkladı.

Bakan Hasan Zaid, Husi hareketine bağlı El Hak Partisi’nin Genel Sekreterliğini yapıyordu.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …