18:12 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

WhatsApp’tan geri adım yok, sözleşmeyi kabul etmeyenler uygulamayı kullanamayacak

WhatsApp, tartışmalara neden olan ve milyonlarca kişinin başka uygulamalara geçtiği sözleşmeden geri adım atmadı.

WhatsApp, tartışmalara neden olan ve milyonlarca kişinin başka uygulamalara geçtiği sözleşmeden geri adım atmadı.

WhatsApp, güncellediği gizlilik politikalarını 8 Şubat tarihine kadar kabul etmeyen kullanıcıların bir daha uygulamayı kullanamayacağını açıklamıştı.

Bunun üzerinde birçok kullanıcı sosyal medya üzerinden de birleşerek WhatsApp'ı telefonlarından silmeye ve alternatif mesajlaşma uygulaması arayışına girdiler.

Dün ise CNN kaynaklı bir iddia dolaşıma sokuldu ve WhatsApp'ın sözleşmeden geri adım attığı iddia edildi. Ancak kısa bir süre sonra bu açıklamanın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Sonuç olarak, mesajlaşma aracı olarak WhatsApp kullanmaya devam etmek isteyen kişilerin, 8 Şubat tarihine kadar sözleşmeyi onaylamaları gerekiyor. Aksi taktirde telefonlarındaki uygulama çalışmayacak.

Söz konusu kullanıcı verilerine erişim aslında sadece WhatsApp ile sınırlı değil. Facebook, Instagram ve Google uygulamaları da kullanıcıların verilerini kaydedip üçüncü taraflarla paylaşıyor. Ancak WhatsApp bunu daha yasal bir düzlemde gerçekleştirebilmek için kullanıcılarına mevcut sözleşmeyi dayatmaya başladı.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

DİĞER GELİŞMELER