03:49 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

WhatsApp alternatifi Signal, en fazla indirilen uygulama oldu

WhatsApp'ın kullanıcıların verilerini paylaşmayı zorunlu kılmasının ardından birçok kullanıcı farklı alternatiflere yönelmeye başladı.

WhatsApp'ın kullanıcı verileri üzerinde daha fazla yetkiye sahip olmak istemesi dünya üzerinde birçok kullanıcıyı farklı alternatif mesajlaşma uygulamaları kullanmaya mecbur bıraktı.

Kullanıcıların yeni alternatifleri arasında, açık kaynak kodlu yapısıyla ön plana çıkan bir uygulama ise Signal.

Signal Foundation'ın sahibi olduğu mesajlaşma uygulaması, dünyanın birçok noktasındaki kullanıcılar için öncelikli alternatif haline geldi.

ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkelerde Signal uygulaması liste başı olurken, uygulamanın popülaritesindeki su sıçrama, gizliliğine önem veren kullanıcıları kendisine çekmeye devam ediyor.

ekran-resmi-2021-01-12-09-16-00.jpg

Türkiye'de ise durum biraz daha farklı uygulama marketlerine baktığımızda listenin ilk sırasını Telegram ve BiP uygulamasının paylaştığını görüyoruz.

Apple kullanıcılarının tercihini görmek için App Store'a göz gezdirdiğimizde önümüze çıkan manzara, bu platformda en fazla tercih edilen uygulamanın an itibariyle Telegram olduğunu gösteriyor. Telegram'ı yerli mesajlaşma uygulaması BiP takip ederken, Signal'in listede üçüncü sırada olduğu görülüyor.

photo-2021-01-12-09-27-52.jpg

Türkiye'de Android cephesine baktığımızda da Telegram uygulamasının an itibariyle liste başı olduğu görülüyor. Telegram'ı yerli BiP takip ederken, Signal uygulamasının üçüncü sırada yer aldığı görülüyor. Bir zamanlar liste başı olan WhatsApp'ın ise Play Store'da ilk beşte kendisine yer bulamadığı görülüyor.

photo-2021-01-12-09-35-23.jpg

Hangi mesajlaşma uygulamasının daha güvenli olduğuna dair hazırladığımız içerikte, Telegram, Signal ve BiP'in özelliklerinden bahsetmiştik. Kısaca tekrar etmek gerekirse WhatsApp alternatifi mesajlaşma uygulamaları içerisinde gizliliğe en fazla önem veren uygulamanın Signal olduğu göze çarpıyor. Yine de tercih sizin.

Kaynak: Mepa News Teknoloji

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

DİĞER GELİŞMELER