20:04 Salı / 16 Nisan 2024 | 7 Şevval 1445

“Volga Manyağı” yakalandı

Rusya’daki Volga Nehri boyunca 12 farklı şehirde toplam 26 yaşlı kadını öldürdüğü iddia edilen ve ‘Volga Manyağı’ olarak bilinen seri katil yakalandı. Katil sorgu sırasında suçlarını itiraf etti.

Rusya’da bir süredir izi sürülen seri katil sonunda yakalandı. Volga Nehri’ne kıyısı olan 12 farklı şehirde toplam 26 yaşlı kadın birbirine yakın zamanlarda cinayete kurban gidince polis, cinayetlerin bağlantılı olduğundan şüphelendi ve seri katil ihitimali üzerinde durdu. Yapılan incelemeler şüpheleri haklı çıkardı. Kadınlar, benzer yöntemlerle öldürülmüşlerdi ve ip uçları tek bir katili işaret ediyordu.

Soruşturmayı derinleşriten polis ekipleri, katilin yalnız olduğunu ve erkek olduğunu belirledi. Her cinayet sonrası çember daraldı ancak katilin yakalanması için yeterli veri bulunmuyordu.

Tespit edilen ilk cinayetin üzerinden yaklaşık 9 yıl geçmişti ve sonunda, 26 kadını öldürdüğü iddia edilen seri katil yakalandı.

Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya’da bir süredir ‘Volga Manyağı’ olarak isimlendirilen 38 yaşındaki Radik Tagirov’un Rusya’ya bağlı Tataristan’ın başkenti Kazan’da yakalandığını açıkladı.

Suçlamaları kabul etti

Sorguya alınan seri katilin tüm suçlamaları kabul ettiği ifade edildi. Seri katilin cinayetlerin büyük çoğunluğunu 2011 ve 2012 yılları arasında işlediğini açıklayan Bakanlık, öldürülen 26 kadının yaşlarının 75 ile 90 aralığında olduğunu açıkladı.

Rus basınında yer alan haberlerde, seri katilin cinayetleri genelde para için işlediği iddia edilirken, işlenen neredeyse tüm cinayetlerde maktulleri boğarak öldürüldüğü yazıldı. Sorgusu devam eden seri katilin tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edileceği bildirildi.

Ancak kamuoyunda, yakalanan kişinin söz konusu olayların gerçek faili olmadığına dair görüş sahibi olanların sayısı da az değil. Bu düşüncede olanların komplo teorilerine getirdikleri en büyük delil ise yakalanan ve volga manyağı olduğu iddia edilen kişinin yıllardır çizilen robot resimlere yani katille ilgili verilen eşgale uymuyor olması.

DİĞER GELİŞMELER