17:40 Cuma / 29 Mart 2024 | 19 Ramazan 1445

Umarız Cübbeli yüzünden masum müslümanlar zarar görmez…

Cübbeli ihbar etti, Bakanlık harekete geçti!

Cübbeli’nin “2 bin selefi dernek silahlanıyor” iddiasına ilişkin, İçişleri Bakanlığı’ndan “Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı da kayıtsız kalmamız mümkün değildir” açıklaması yapıldı.

Yahya Fırat yazısının devamında,

Kamuoyunda Cübbeli diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün bir televizyon programında, “2 bin selefi dernek silahlanıyor, pompalı mombalı” iddiasına üzerine İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, bugüne kadar birçok selefi derneği kapattıklarını, Cübbeli’nin iddialarından sonra selefi derneklere yönelik geniş bir tahkikatın başladığını belirtti.

Selefi derneklerin silahlanması ihtimaline karşı kayıtsız kalmayacaklarını ifade eden Ersoy, idari ve adli süreçlerin işletileceğini aktardı.

Cübbeli’nin kendince gündem olmak için yaptığı ihbarların istihbarat bilgisi gibi kabul görmesi bile Türkiye’nin adalet sistemine dair çok şeyi anlatıyor. Cübbeli gibi iftirada sınır tanımayan birinin hiçbir gerekçeye dayanmayan iftiraları emniyet ve yargıyı harekete geçirebiliyor.

Devlete şirin görünmeye çalışan Cübbeli gibi işgüzarların meşruiyetlerini yerli ve milli zemine dayandırma uğruna Müslümanlara iftira etmesi adeta bir ilkesizlik ve basiretsizlik örneği. Ancak, bundan daha fazla can sıkan gelişme, devletin ilgili kurumlarının bu iftiralara istihbarat bilgisi muamelesi yaparak harekete geçmesi! Umarız, devlete yaranmak için kendinden bilgiler uydurarak ihbarda bulunan Cübbeli yüzünden masum insanlar ceza almaz.

DİĞER GELİŞMELER