bu adam deliyse memlekette akilli yok 01
bu adam deliyse memlekette akilli yok 01

Ulucami müdavimi Ramazan Hoca akıl hastanesine konuldu

Diyarbakır’ın sevilen isimlerinden Ulu Camii Müdavimi Ramazan Hoca’nın, hakkında açılan dava nedeniyle akıl hastanesine konulduğu öğrenildi.

İslam davetinden rahatsız olan kişi veya kişilerin şikayeti sonucunda, Ramazan hoca Diyarbakır 13’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararıyla Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Psikiyatri Bölümüne yatırıldı.

Diyarbakır’da küçük yaşlardan beri İslam ile iştigal eden Ramazan Böçkün, bir süre sonra  çevresinden ‘Deli’ damgası yemeye başladı. Ramazan Hoca, kimseyi umursamadı ve anlatmaya devam etti.

Geçmişte ‘Deli’ şimdilerde ise ‘Ramazan Hoca’ olarak anılan Ramazan Böçkün’ün konuşmaları sosyal medyada tıklanma rekorları kırıyor.

Başına gelebilecekleri tahmin edebiliyordu

Ramazan hoca, Youtube’da yayınlanan bir videosunda, ”Hak acıdır, hak insanların nefsine çok acı geliyor. Geçmiş peygamberlerin başına ne gelmişse bu yolda da bizim başımıza aynısı olmasa da en azından benzerleri geliyor” ifadelerini kullanmıştı.

 ”Bu iftira ve zulüm biran önce son bulsun”

Sosyal medyada destek çığ gibi büyüyor. Sosyal medya kullanıcılarından biri, ”Ramazan abiyle bir sabah Fatih camisinin orada karşılaştık ilk başta tanıyamadım sonradan hatırlayıp kendisine Diyarbakır’daki abimisin diye sordum ‘evet’ dedi. Oturup baya sohbet ettik kendisi çok güzel ve ne konuştuğunu bilen bir insandı. Bu iftira ve zulüm biran önce son bulsun”  dedi.

Ramazan Böçkün, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle özetledi;

“Misyonerlik faaliyetleri görmezden geliniyor”

“Misyonerler, her tarafta İslam’a karşı faaliyet yapıyorlar. Para karşılığı insanları Hristiyan yapmaya kalkıyorlar. Bunlar görmezlikten geliniyor. Fuhuş ve misyonerlik serbest, İslam’ı tebliğ yasak. Ben kimseden zorla İslam’ı kabul etmelerini istemiyorum. Öneri sunuyorum. Ben onlara yumuşak bir dille buranın Camii ve Harem-i Şerif olduğunu anlatıyorum. Edeple gelen lütufla gider.”

Peygamber efendimizin (s.a.v) itham olunduğu ile itham olundu. Allah azze celle şöyle buyuruyor:”Sonra onlar, o peygamberden yüz çevirdiler ve: “Bu ögretilmis bir delidir.” dediler. (Duhan Suresi 14. Ayet Meali)

Ebu Said el-Hudri anlatıyor, Peygamberimiz (a.s.m) şöyle buyurdu:

“Allah’ı öyle çok zikredin ki, ta -insanlar- size mecnun/deli desinler.”(Ahmed b. Hanbel, 3/68; Hakim, 1/499; Mecmau’z-Zevaid, 10/16).

Kaynak: Mira Haber

İlginizi Çekebilir

Erdoğan-Heniyye görüşmesi bugün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışmalarını İstanbul’da sürdürüyor. Erdoğan bugün Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’yi …

MÜSİAD, İsrail’le ticaret iddialarını yalanladı: ‘Manipülasyon!’

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, kamuoyunda büyük yankı uyandıran “İsrail ile ticaret” iddiaları hakkında konuştu  MÜSİAD …