12:29 Salı / 19 Mart 2024 | 9 Ramazan 1445

Türkmen Dağı’nda suikast: Bir Türk kardeşimiz daha şehid edildi

Türkmen Dağı’nda Zalim Esed ve işgalci Rus birliklerine karşı 4 senedir mücadele eden Ebu Abdullah (Umut Aslan) kimliği belirsiz kişiler tarafından suikaste uğratılarak şehid edildi.

İdlib’de sıklıkla gündeme gelen dış güçlerin güdümündeki suikastler Türkmen Dağı’na da sıçradı. Türkmen Dağı’nda bir ilk olarak gerçekleştirilen suikast olayı, bölgedekilerin de huzurunu kaçırmış durumda.  Cinayetin ardından Umut Aslan’ın (24) cansız bedenine ulaşan emniyet güçleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

“Katillerin izini sürüyoruz”

Olayın yaşandığı Saldır köyünde incelemede bulunan emniyet birimleri, cinayetin araştırılmaya devam edildiğini ve suikastle ilgili bilgilerin soruşturmanın sıhhati açısından gizli tutulacağını bildirdi.

Heyet-i Tahrir-u Şam’a bağlı Emni yetkili, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü, katiller hakkında sağlam delillere ulaşıldığını ve yakalanmalarının an meselesi olduğunu belirtti.

Emniyet yetkilisi yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şehid kardeşimizden Allah kabul etsin. Bu çıkılan kutlu yolun düşmanı hain ve sinsidir. Bugün Ebu Abdullah kardeşimize yapılan suikastten bunu bir kez daha anlamış bulunuyoruz. Hiçbir mazlumun kanını yerde bırakmayan hesap sorucu yüce Allah kendisi için seçtiği şehid kullarının da elbette kanını yerde bırakmaz ve  bizzat sahip çıkar.  Yüce Allah bir Kudsi hadiste “Ben sevdiğim kuluma savaş açana bizzat savaş açarım” buyuruyor. Allah sevdikleri arasından şehidler edinir. Biz kimseyi Allah katında temize çıkarmıyoruz, ancak soruşturma esnasında kardeşimizin bir çok güzelliğini de haber aldık ki, Allah ona ikramların en güzeli ile mükafatlandırsın diye dua ediyoruz.  İşte Allah’ın sevdiklerine, müminlere savaş açanlar Allah’a savaş açmışlardır ki O’nunla savaşan yenilmeye mahkumdur.”

Soruşturmanın gidişatı hakkında da bilgi veren yetkili şunları söyledi: “Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptılar. Bir ipten yola çıkarak büyük ip uçları elde ettik hamdolsun. Allah’ın izni ile olayın failleri en kısa zamanda yakalanarak adalet karşısına çıkarılacaktır. Katillerin yakalanması an meseledir. Soruşturmanın salahiyeti açısından size ancak bu kadarını söyleyebilirim.”

Türkmen Dağı Şehidine Ağlıyor…

Olayın ardından Ebu Abdullah künyesi ile tanınan Umut Aslan’ın silah arkadaşları ve bölge halkı büyük üzüntü duyduklarını dile getirdiler. Mira Haber’ e konuyla ilgili konuşan Ebu Seleme şunları söyledi: “Kardeşimizden mertlik, cesaret ve takva gördük. Allah ona cennetin en güzel yanını versin. Gerçekten Şehid kelimesini hak ediyor. Düşman onu önden vuramadı, kalleşçe arkasından sıktı. Vallahi o baş eğmedi. Kendisini bulduğumuzda bile yüzü toprağa değmemişti… Güzel bir kardeşti. Tanıdığım en temiz Mücahiddi diyebilirim.“

Bir başka kardeşi kendisi  için şöyle konuştu:” Ebu Abdullah çok sinirli bir kardeşti. Ancak tevazusu sinirinin önüne geçmişti. Sinirlenince asla kalp kırmamaya dikkat eden nadir kimselerdendi. Motorunu alır çıkar öfkesi geçince gelirdi. Hatta özür dilerdi. Bir keresinde haklı olduğu bir meselede üzerine gittiler. Aldı motorunu çıktı. Sonra döndü ve o kardeşten özür diledi, helalleştiler. Dedim ki “Sen neden diledin. O dileseydi özrü.” Dedi ki Allah Rasülü buyuruyor: “Küsenlerden en hayırlısı önce barışandır.” Ben hayırlı olmayayım mı? Sonra Allah Rasülü (s.a.v) diyor ki “Haklı olduğu halde husumeti kesen kimseye Allah cennetin ortasında ev vermeye kefilim” diyor. Evimiz de mi olmasın? diyerek güldü. Düşünün bu insana haddi aşan azgın ve şerir kullardan başka kim düşmanlık duyabilir ki?”

Onun Hakkında Şahidlikler

Evlendiği günün ertesi günü şehid edildi…

Ebu Abdullah bir evin tek oğluydu. Babasız büyümüştü. Annesini ve kız kardeşini Bursa’da bırakarak bu şanlı yola çıktı. “Ben yetim büyüdüm kimse yetim büyümesin. Müslüman kadınları dul kalmasın…” diyordu. Bakir olmasına, hiç evlenmemesine rağmen dul ve iki yetimli bir bayanla evlendi. “Neden böyle bir tercihte bulundun bakir alabilirdin” dediğimiz de “ ağabey yetimin saçlarını okşamak günahları sildirirken, yetim babası olmak ne kadar sevaptır kim bilir ?” diyordu.

Evlendiğini duyan bir dernek yetkilisi kendisine yük olmaması için, iki yetime de sponsor olacaklarını söyleyince, “ağabey bunların babası benim, ben muhtaç etmem inşallah. Siz başkasına verin inşallah olmaz mı? dedi…

Pazar gecesi nikahı kıyılan Umut Aslan, eşinin evinde sadece bir gece geçirebildi. (20 Ekim 2020) Salı günü 20:30’dan sonra kendisiyle haberleşme kesilen şehidimiz o gece sırtından ve boynundan vurularak şehid edildi.

Umut Aslan Kimdir?

“Hamdolsun Allah’ın dinini tanıdık ve Cahiliyyeyi terkettik…”

الحمدلله عرفنا الدين والجاهلية تركناها: Neşid / Abdulkerim Şemri

Aslen Ahıska Türkü olan 1996 doğumlu kardeşimiz yetim ve yoksul olarak büyümüştür. Gençliği Milliyetçi hareket içerisinde geçen Ebu Abdullah hidayete erdikten kısa bir sonra Türkmen Dağı’na cihada gitmeye karar verdi. İslam hakkındaki fikir ve bilgileri orada şekillenen Ebu Abdullah İslam Dağı Taburu’nda Esed ve Rus birliklerine karşı mücadele verdi. 4 yıldır hemen hemen Cebeli Ekrad’da ve Türkmen Dağı’nda düzenlenen tüm operasyonlara eksiksiz katılan Umut, gösterdiği başarılar ile de silah arkadaşları arasında sözü edilen bir kardeş oldu. Boş durmayı sevmeyen Umut elinden geldiğince  bütün çatışmalara katılmaya çalışıyor hatta operasyon düzenleyen başka gruplara da katılıyordu. Ağır makineli kullanan Ebu Abdullah en son Rus Kanası tarafından elinden vuruldu. İki parmağını kullanamayan Ebu Abdullah “ tetiği çekecek parmak duruyor ya”  diye hamdını dile getiriyordu. Tedavisi tamamlanmadan -elindeki demirler çıkarılmadan- operasyona katılan Ebu Abdullah, şehidlik için kardeşlerinden sürekli dua istiyordu.

Bir kardeşi onun hakkında şöyle dedi: “Allah razı olsun Ahlaklı saygılı bir Mücahiddi. Şam topraklarında böylesi nadir görülür. En son 3 ay önce bana, dünyanın kirli pazarından sıkıldığını ve Allah’a kavuşmak istediğini söylemişti. Ve yüce Allah 3 ay sonra onun duasını kabul etti ve inşaallah şehid oldu.”

Ebu Abdullah sözünü tuttu…

Mü’minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah’a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (şehit olmuştur). Bir kısmı da (şehit olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir. (Ahzap Suresi 23. Ayet)

Geride 1 günlük eş, yeni babalarına da ne olduğunu bilmeyen ikinci kez yetim kalan iki yetim ile, Bursa’da bir anne ve bir kız kardeş bıraktı… Allah kabul etsin güzel insan… Sen gerçekten güzel bir kardeş gözü pek savaşçıydın….

Türkmen Dağı Şehidi yine Türkmen Dağı’na defnedildi…

Şehidin cenazesi yapılan incelemelerin ardından, Saldır Köyü’ne defnedildi. Allah kabul şehadetini kabul etsin.


            * Umut Aslan’ın defnedildiği Saldır Köyü Kara Burç mevkii…

Kaynak: Mira Haber

DİĞER GELİŞMELER