46500
46500

Türkiye’nin ilk çeyrek büyüme rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılının ilk çeyreğinin büyüme rakamlarını açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 yılının ilk çeyreğinin büyüme rakamlarını açıkladı.

Buna göre yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının vurduğu ocak, şubat ve mart aylarında Türkiye 4.5 büyüdü.

Ankete katılan ekonomistler, GSYH’nin 1. çeyrekte yüzde 5,2 artmasını bekliyordu. Ankete katılan ekonomistlerin büyüme beklentileri, yüzde 4.4 ile yüzde 5.8 aralığında yer almıştı.

Berat Albayrak ne demişti?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, büyüme beklentilerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, Kovid-19 salgını sürecinde Türkiye’nin dünyaya kıyasla büyümeden işsizliğe birçok alanda en az etkilenen ve pozitif ayrışan ülke olacağını söylemişti. Birinci çeyrekte dünyada birçok ülkenin ciddi küçülme yaşadığını anımsatan Albayrak, “Türkiye, bu anlamda birinci çeyrekte pozitif. İkinci çeyreğe bakacağız.” ifadesini kullanıp şunları söylemişti:

“Yılın ikinci yarısında Türkiye’nin pozitif ayrılacağı 2020 yılını öngörüyoruz. Bu krize (Kovid-19) rağmen, yüzde 5-10 küçülme değil, inşallah pozitif büyümeyle 2020’yi kapatacağımız yıl olması için çok büyük çaba sarf ediyoruz.”

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …