turkiye den rusya ya dusen ucak nedeniyle taziye 01
turkiye den rusya ya dusen ucak nedeniyle taziye 01

Türkiye’den Rusya’ya düşen uçak nedeniyle taziye!

Dışişleri Bakanlığı, 22 yolcu ve 6 mürettebatın hayatını kaybettiği uçak kazasıyla ilgili Rusya’ya taziyelerini iletti.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Rusya Federasyonu’nun Kamçatka Bölgesinde yer alan Petropavlovsk-Kamchatsky şehrinden Palana’ya seyretmekte olan bir yolcu uçağının bugün (6 Temmuz) düştüğü ve uçakta bulunan 22 yolcu ve 6 mürettebatın hayatını kaybettiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Dost Rusya Federasyonu halkının kederini paylaşıyor, bu elim kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Rusya Federasyonu Hükümetine başsağlığı diliyoruz” denildi.

​Rusya’nın doğusundaki Kamçatka Yarımadası’nda yer alan Petropavlovsk-Kamçatskiy kentinden havalanan yolcu uçağı ile irtibat kalkışından 10 dakika sonra kesilmişti. 

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı Rosaviatsiya, An-26 tipi yolcu uçağının enkazının yerinin belirlendiğini açıklamış, uçaktaki 28 kişiden hayatta kalanın olmadığını bildirmişti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …