turkiye den irini harekati nin ardindan yeni hamle h484553 d7256
turkiye den irini harekati nin ardindan yeni hamle h484553 d7256

Türkiye’den Doğu Akdeniz hamlesi!

Alman savaş gemisinin Libya’ya gıda ve boya götüren Türk gemisine yönelik baskınından sonra harekete geçen Türkiye, Doğu Akdeniz’i anbean izleyecek. HAVELSAN, KKTC ve Akdeniz’e trafik gözetleme istasyonları kuracak.

İrini Harekatı kapsamında uluslararası hukukun hiçe sayılması ve Türk bandıralı ticari geminin basılması alınacak tedbirleri gündeme getirdi. Türkiye, Doğu Akdeniz’deki her gemiden anında haberdar olacağı sistemi de seneye devreye alacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile KKTC Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilmesi planlanan KKTC Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi 2021’de tamamlanacak.

TÜRKİYE DOĞU AKDENİZ’DEKİ HER GEMİDEN HABERDAR OLACAK

Bu kapsamda, Havelsan tarafından geliştirilen yerli ve milli yazılım önümüzdeki yıl KKTC ve Doğu Akdeniz’de de hayata geçirilecek. Proje kapsamında KKTC’ye bir gemi trafik hizmetleri merkezi ile 2 trafik gözetleme istasyonundan oluşan gemi trafik hizmetleri sistemi kurulacak. Kurulacak gemi trafik hizmetleri sistemi Mersin gemi trafik hizmetleri ile entegre edilecek. Oradan da Ankara’daki merkez sistemle irtibat kurularak, Türkiye Doğu Akdeniz’deki her gemiden anında haberdar olacak.

 

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …