12:02 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Türkiye’den Azerbaycan’a tam destek!

Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırıya geçmesi üzerine Türkiye’den peş peşe son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor… Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten anında açıklama geldi. Dışişleri’nden yapılan açıklamada ise “Türkiye’nin Azerbaycan’a desteği tamdır. Azerbaycan nasıl isterse, o şekilde yanında olacağız.” ifadeleri kullanıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik başlattığı saldırıya dair açıklama yaptı.

Aliyev uyarmıştı! Ermenistan’dan hain saldırı: Ölü ve yaralılar var…

KALIN: ULUSLARARASI TOPLUM DERHAL DUR DEMELİDİR!

Kalın, “Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan sivil yerleşim birimlerine saldırarak ateşkesi ihlal etmiş ve barış ve istikrara karşı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir.

‘AZERBAYCAN TÜRKİYE’NİN TAM DESTEĞİNE SAHİPTİR’

Türkiye bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye’nin tam desteğine sahiptir.” dedi.

Türkiye bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır.
Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.
Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye’nin tam desteğine sahiptir.

— Ibrahim Kalin (@ikalin1) September 27, 2020

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ERMENİ SALDIRISINI KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı, “Uluslararası hukukun açık ihlali olan ve sivil kayıplara da yol açan Ermeni saldırısını şiddetle kınıyoruz. Türkiye’nin Azerbaycan’a desteği tamdır. Azerbaycan nasıl isterse, o şekilde yanında olacağız.” açıklamasını yaptı.

ÖMER ÇELİK: İNSANLIK SUÇU İŞLİYORLAR
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Ermenistan’ın hain saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan bir kere daha hukuk tanımaz bir provokasyon gerçekleştirdi. Ermenistan’a bağlı katliam şebekeleri bu saldırılarla insanlık suçu işliyor Ermenistan’a karşı uluslararası toplum sesini yükseltmelidir.

Türkiye Azerbaycan’ın yanındadır… Ermenistan ateşle oynuyor ve bölge barışını tehdit ediyor. Bu saldırılar Ermenistan’ın uluslararası hukuku tanımadığını bir kere daha gösterdi. Uluslararası toplum Ermenistan’ı mahkum etmelidir.

Türkiye bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da #Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edecektir.
Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

— Ömer Çelik (@omerrcelik) September 27, 2020

Türkiye bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edecektir. Saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

DİĞER GELİŞMELER