rusya basbakan yardimcisi acikladi erdogan ve putinden ruble anlasmasi 1659722117 7404
rusya basbakan yardimcisi acikladi erdogan ve putinden ruble anlasmasi 1659722117 7404

Türkiye doğalgaz ödemesini Ruble ile yapacak

Rusya Başbakan Yardımcısı Novak, Soçi’de bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin’in, Rus doğalgazı ödemelerinin kısmen Ruble ile yapılması konusunda anlaştığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın Soçi’ne gerçekleştirdiği günübirlik çalışma ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya geldi.

Burada 4 saatlik bir görüşme gerçekleştiren iki lider, inşaat sektörü, tarım, sanayi, finans, turizm gibi birçok sektörde işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldı.

RUBLE ANLAŞMASI

NTV’de yer alan habere göre görüşme sonrası açıklama yapan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandar Novak, Erdoğan ve Putin’in doğalgaz ödemelerinin kısmen Ruble il yapılmasında anlaştığını duyurdu.

Rus lider Putin, Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa’nın yaptırımlarına karşı mart ayında bir kararname imzalamış, bu kararnameye göre Rusya’dan gaz ithal eden ülkelerin ruble ile ödeme yapması gerektiğini açıklamıştı.

İlginizi Çekebilir

Fransa, 18 yaşından küçük genci IŞİD üyeliğinden tutukladı

Fransız istihbaratı, IŞİD adına saldırı planı yapmakla suçladığı 18 yaşından küçük bir Müslüman genci gözaltına …

“Ya Rab, Kahhar isminle Netenyahu ve Siyonistleri kahru perişan et!”

Erdoğan: Ne yaparsanız yapın kalbime de kavlime de zincir vuramazsınız! Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Parlamenterler Arası …