51845
51845

Türkiye ile Rusya’dan Suriye’nin kuzeyinde 127’nci ortak devriye

Türkiye ile Rusya Suriye'nin kuzeyinde yeni bir ortak devriye gerçekleştirdi.

Türkiye ile Rusya Suriye'nin kuzeyinde yeni bir ortak devriye gerçekleştirdi.

Suriyeli yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türkiye ile Rusya, Mardin'in Kızıltepe ilçesi karşısında, Haseke iline bağlı Derbesiye bölgesinde yeni bir ortak devriye görevi gerçekleştirdi.

5 Rus ve 4 Türk askeri aracının katıldığı ortak devriye programı 2021 yılında Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen ikinci ortak devriye.

Türkiye ile Rusya 2019 yılında imzalanan Soçi Mutabakatı'ndan bu yana Suriye'nin kuzeyindeki bölgede 127 ortak devriye gerçekleştirdi. Ortak devriyeler, Fırat'ın doğusundaki Ayn el Arab bölgesi kırsalını da kapsıyor.

Aynı mutabakat çerçevesinde İdlib'in güneyindeki M4 karayolunda icra edilen devriyeler ise Rusya'nın tek taraflı olarak geri çekilmesiyle Türkiye tarafından gerçekleştiriliyor.

Rusya'dan YPG'ye koruma

Öte yandan Suriye'nin kuzeyindeki Rakka'nın kuzey kırsalında kalan YPG kontrolündeki Ayn İsa bölgesine, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve desteklenen muhaliflerin olası operasyonuna karşı Rusya'nın gözlem noktaları inşa ettiği biliniyor.

Rusya uzun bir süredir TSK'nın YPG'ye yönelik olası operasyonuna karşı bu bölgeye askeri sevkiyat yapmaya devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Suriye’deki koalisyon güçlerine füzeli saldırı

Bilinmeyen bir grup tarafından Suriye’de bulunan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin üssüne füze saldırısı düzenlendi. Saldırıda …

Esad suikaste mi uğradı?

Suriye’de Baas rejiminin lideri Beşar Esad’ın kuzenlerinden Harun Esad ve oğlunun öldürüldüğü, Beşar Esad’ın da …