tunus cumhurbaskani kays said in fransa ziyareti ulkesinde buyuk tartisma dogurdu 03
tunus cumhurbaskani kays said in fransa ziyareti ulkesinde buyuk tartisma dogurdu 03

Tunus Cumhurbaşkanının Fransa ziyareti ülkesinde büyük tartışma doğurdu

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Saîd’in Fransa ziyareti, ülkesinde büyük tartışma doğurdu

* Kırmızı halısız karşılandı,

* Macron’u omuzlarından öptü [Araplarda saygı ifadesi],

* Fransız basınına verdiği demeçte, Fransa’nın Tunus’u sömürmediğini, koruyup himaye ettiğini belirtti.

Bu durum Sömürgeci güçlere gönüllü kulluk yapan ve halkını kulluğa davet eden yöneticileri akla getiriyor. Bu ibret verici hadiseyle ilgili İnsanlığı aydınlatan Rabbimizin ayetlerine kulak verelim:

 De ki: “Size Allah katındaki cezası bundan daha kötü olan bir şeyi haber vereyim mi? Allah’ın lanet ettiği, ona karşı öfkelendiği, aralarından maymunlar ve domuzlar kıldığı ve tağuta kul eyledikleridir. Bunlar, (Allah katında) yerleri daha kötü ve dosdoğru yoldan sapmış olanlardır.” (5/Mâide, 60)

Tağuta kulluk etmekten kaçınıp Allah’a yönelenlere müjde vardır. Kullarımı müjdele. (39/Zümer, 17)

 Hepsi beraber Allah’ın huzuruna çıkarlar. (Tağutlar tarafından sömürülüp fakirleştirilerek, işkence ve zorbalıkla onursuzlaştırılmış olan) mustazaflar, müstekbirlere derler ki: “Biz (dünyada) sizin tebaanızdık. Şimdi siz, Allah’ın azabına karşı bizi koruyabilecek misiniz/bize bir faydanız olacak mı?” Diyecekler ki: “Şayet Allah bizi hidayet etmiş olsaydı, biz de sizi hidayet edebilirdik. (Artık bir önemi yok.) İster (bu azaba) sabredelim, ister dövünüp yakınalım farketmez, bizim için kaçış yoktur.” (14/İbrahîm, 21)

Tabi olanlar diyecekler ki: “Keşke bir fırsatımız olsa da, onların bizden teberrî edip uzaklaştığı gibi biz de onlardan teberrî edip uzaklaşabilsek.” Bunun gibi Allah pişmanlık vesilesi olan amellerini onlara gösterecek! Ve onlar ateşten çıkacak değillerdir. (2/Bakara, 167)

Kaynak : Mira Haber

 

 

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …