20:57 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Tunus Başbakanı istifa etti

Tunus Başbakanı İlyas el-Fahfah, göreve başlamasından 5 ay sonra istifasını sundu.

Tunus Başbakanı İlyas el-Fahfah, Nahda Hareketi’nin ‘çıkar çatışması’ şüpheleri nedeniyle hükümetten güvenoyunu geri çekme kararının ardından, göreve başlamasından 5 ay sonra, 15 Temmuz’da istifasını sundu.  Güvenoyunu geri çekme kararı, iki taraf arasındaki siyasi anlaşmazlığı artırmış ve ülkede yeni bir siyasi sahneye kapı aralamıştı.

Cumhurbaşkanı Kays Said’in ilerleyen günlerde, iki ayı geçmeyen bir süre zarfında hükümeti kurması için bir başka isim ataması bekleniyor.

Parlamento’daki bir komite, hükümet ihalelerini kazanan ve atık geri dönüşümü alanında uzmanlaşmış bir şirketteki hisselerinden vazgeçmemesi dolaysıyla Fahfah’ın ‘çıkar çatışmasına’ dahil olup olmadığı yönündeki şüpheleri araştırıyor.

Fahfah ve Nahda Hareketi arasındaki kriz, hükümetin göreve başlamasından 5 ay sonra, son zamanlarda derinleşti. Fahfah, daha önce Nahda’nın hükümet sahnesinde ‘çıkar çatışmasıyla’ ilgili değişiklikler yapma çağrısının gerekçesinin bir kriz ile hükümet sahnesine baskı yapmak olduğunu belirtmişti.

DİĞER GELİŞMELER