tunus aciklarinda gocmen teknesi batti 21 olu 01
tunus aciklarinda gocmen teknesi batti 21 olu 01

Tunus açıklarında göçmen teknesi battı: 21 ölü

Tunus-Marsilya/Şarku’l Avsat

Tunus sahil güvenliği, Sfaks şehri sahilinde bir göçmen teknesinin batması sonucu yaşanan kazada 21 göçmenin cansız bedenine ulaştı.

Tunus Ulusal Muhafızlık Sözcüsü Hüsameddin Cibali Reuters’a verdiği demeçte, “Sahil Güvenlik güçleri, Pazar günü tekneleri batmış 21 göçmenin cesedini buldu. Güvenlik güçleri ayrıca son günlerde 10 kaçak göç operasyonunu engellemeyi başardı ve 158 göçmeni kurtardı” dedi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü ise, Tunus’un Zarzis şehri açıklarında Libya’dan İtalya’ya geçmeye çalışan en az 43 göçmen boğulurken, 84’ü kurtarıldı.

Öte yandan, sivil toplum kuruluşu SOS Mediterranean’a ait Ocean Viking gemisi, dün gece Akdeniz’de bir teknede bulunan 369 göçmeni kurtardı.

SOS Mediterranee, son günlerde Akdeniz’de altı kurtarma görevi üstlendi.

Kuruluş tarafından bugün Twitter üzerinden yapılan açıklamada, son günlerde denizde toplam 572 kişinin kurtarıldığı bildirildi.

AFP’ye konuşan SOS Mediterranean Sözcüsü’ne göre, en son kurtarma operasyonu Libya kıyılarında 369 mülteciyi taşıyan büyük bir ahşap tekneyi içeriyordu.

Tekne, radar tarafından ve ardından akşam saatlerinde çıplak gözle tespit edildi.

Ocean Viking gemisi tarafından yürütülen 5 saatlik kurtarma operasyonunda 110’u çocuk olmak üzere çoğu Mısır, Bangladeş ve Eritre’den gelen 369 kişi kurtarıldı.

SOS Mediterranean, teknenin üç gün önce Libya’dan yola çıktığını, kurtarıldıklarında ise susuz ve yiyeceksiz kalan göçmenlerin bitkin olduğunu duyurdu.

Uluslararası Göç Örgütü’ne (IOM) göre, 2021 başından bu yana Akdeniz’de 866 göçmen Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken öldü.

SOS Mediterranean, Şubat 2016’dan bu yana Aquarius Dignitus ve ardından Ocean Viking gemisiyle 30 binden fazla insanı kurtardığını bildirdi.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …