19:32 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

TSK’dan İdlib’de yeni askeri üs

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'in güneyinde yeni askeri üs inşasına başladığı bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesinde yeni askeri üs inşasına başladığı bildirildi.

Türkiye ile Rusya arasında İdlib'deki örtülü gerilim devam ederken, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir askeri konvoy dün İdlib'in güneyindeki temas hattı olan Cebel Zaviye bölgesine yöneldi.

Son dönemde İdlib'e yönelik sevkiyatlarına aralıksız devam eden Türkiye'nin Cebel Zaviye bölgesindeki temas hattına, Rusya ve İran tarafından desteklenen rejim güçlerinin ilerleme ihtimali nedeniyle ayrı bir önem verdiği biliniyor.

Dün bölgeye sevk edilen, zırhlı araçlar ile T-155 tipi obüs toplarının bulunduğu askeri konvoy İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesinde konuşlandırıldı.

Öte yandan TSK'nın Cebel Zaviye'deki Kavkifin köyünde stratejik bir noktaya askeri üs inşasına başladığı bildirildi.

Kavkifin köyünde görüntülenen TSK konvoyu

Türkiye'nin İdlib'de artan askeri varlığı

Son dönemde İdlib'e yönelik askeri sevkiyatlarını artıran Türkiye'nin bölgedeki askeri noktalarının sayısı 69'a yükseldi. Bu noktalara yönelik lojistik sevkiyatları kapsayan TSK konvoyları günlük olarak Kefr Lusin sınır kapısından geçiş yaparak İdlib bölgesine yöneliyor.

Rusya ve İran tarafından desteklenen Esed rejimi güçlerinin de İdlib'in güneyine yönelik askeri sevkiyat yaptığı ve ilerleyen günlerde bu bölgedeki gerilimin daha artabileceği ifade ediliyor.

Rusya ve Esed rejimi güçleri belli aralıklarla İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesine yönelik kara bombardımanları düzenliyor.

Kaynak: Mepa News

DİĞER GELİŞMELER