tsk konvoyuna gerceklestirilen saldiriyi ustlendiler 01
tsk konvoyuna gerceklestirilen saldiriyi ustlendiler 01

TSK konvoyuna gerçekleştirilen saldırıyı kim üstlendi?

İdlib’in kuzeyindeki Türk Silahlı Kuvvetlerne yönelik saldırıyı Ensar Ebu Bekir Sıddık Seriyesi grubu üstlendi.

Ensar Ebu Bekir Sıddık Seriyesi, gece saatlerinde İdlib’in kuzeyindeki Kefer Lusin yolunda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) konvoyuna yönelik saldırının sorumluluğunu üstlendiklerine dair bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, ”TSK’ya ait bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Sima Mustafa el-Nabhan’ın intikamı alındı” ifadelerine yer verildi.

Ensar Ebu Bekir es-Sıddık Seriyesi

İdlib’in kuzeyindeki TSK üssüne yönelik saldırıyı üstlenen grup ilk olarak geçen sene 28 Ağustos’ta Hama kırsalındaki Sellet ez-Zuhur köyü yakınlarındaki TSK üssüne yönelik bomba yüklü araçlı saldırı girişimiyle gündeme gelmişti.

Ram Hamdan köyündeki TSK üssüne yönelik bu saldırının sorumluluğunun grup tarafından üstlenilmesi, gelecek dönemde bu saldırıların devamının geleceğinin de sinyali olarak değerlendirilebilir.

Kaynak: Mira Haber

 *Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber‘in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

İsrail’in enerji ortağı Zorlu’ya Bahçeşehir’de soğuk duş!

İsrail’le pek çok alanda ticari ortaklığı olan ve bu nedenle aylardır protestoların hedefi olan Zorlu …

İsrail lobisi üniversitelerin ensesinde; gözaltılar gençleri yıldırmıyor!

Columbia, Yale, Newyork.. ABD’nin en prestijli üniversiteleri. Her biri, İsrail vahşetine karşı haykıran öğrencilerin anlamlı …