11:41 Salı / 16 Nisan 2024 | 7 Şevval 1445

TSK ilk kez İdlib’deki M4 karayoluna nöbet kuleleri kurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'in güneyindeki M4 karayolu üzerine nöbet kuleleri inşa ettiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İdlib'in güneyindeki M4 karayolu üzerine nöbet kuleleri inşa ettiği bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre İdlib'in güneyinde M4 karayolu üzerinde belli noktalara yerleştirilmeye başlanan kulelerin bazılarında desteklenen muhalif unsurlar göreve başladı.

Türkiye'nin aldığı bu önlemle birlikte son dönemde M4 karayolunda askeri konvoyları hedef alan saldırıların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Türkiye ile Rusya'nın İdlib'in güneyindeki M4 karayolunda ortaklaşa icra ettiği devriyeler, saldırılara maruz kalmasının ardından Rusya'nın tek taraflı olarak çekilmesi nedeniyle Türkiye tarafından yürütülüyordu.

İdlib'in güneyinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nce yürütülen devriyelerde güvenliğin sağlanması ve olası saldırıların engellenebilmesi için güvenlik önlemleri artırılıyor.

Daha önce de bu kapsamda Türk askerleri belli aralıklarla M4 karayolu üzerinde tek taraflı olarak devriye faaliyetleri yürütmüştü.

Bazı yerel kaynaklar Türkiye'nin kurduğu nöbet kulelerinin Rusya ile ortak devriyelerin yeniden başlayabileceği yönünde bir işaret olduğunu ifade ediyor.

Öte yandan son dönemde Türkiye, İdlib, Halep ve Hama kırsalında bulunan ve Rusya ile İran destekli rejim güçlerinin kuşatmasında kalan gözlem noktalarının tamamını İdlib'de muhaliflerin kontrolündeki bölgelere çekmişti.

Bunun yanında TSK'nın İdlib'in güneyindeki askeri varlığında artışa gittiği de gözlemleniyor. İdlib bölgesinde 70'ten fazla askeri nokta inşa eden TSK'nın bu bölgeleri tahkim etmek için kısa süreli periyotlarla Suriye'ye askeri konvoy gönderdiği biliniyor.

Rusya ise Türkiye'nin İdlib'de artan askeri varlığından ciddi anlamda rahatsız olurken, Türkiye'nin askeri varlığı nedeniyle bir süredir iki ülke arasında perde arkası görüşmelerde gerilim yaşandığı ifade ediliyor.

z1.jpeg

z2.jpeg

z3.jpeg

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

DİĞER GELİŞMELER