51692
51692

Trump’tan Çin’e ağır darbe: Huawei tedarikçilerine kısıtlama

ABD Başkanı Donald Trump, Çinli Huawei'nin tedarikçilerini kısıtlayan bir karara imza attı.

ABD Başkanı Donald Trump, Çinli Huawei'nin tedarikçilerini kısıtlayan bir karara imza attı.

Trump yönetimi tarafından Huawei tedarikçilerine gönderilen bildirimde, Çinli şirkete yönelik satışlara dair lisansların geri alındığı ifade edildi.

Reuters'ın haberine göre, Intel gibi küresel ölçekli firmaların da arasında bulunduğu tedarikçilere gönderilen bildirimle, Huawei'nin üretim ve teknoloji kapasitesine darbe vurulması amaçlanıyor.

Huawei'ye yapılan tedariklere dair birçok lisansın daha iptal edileceği bildiriliyor.

Trump yönetiminin 2016'dan bu yana en çok rekabet ettiği ülkelerin başında Çin geliyor. Trump, 20 Ocak'ta görevi yeni başkan Joe Biden'a bırakacak olmasına rağmen Çin'e karşı hamlelerine devam ediyor.

Lisans iptalinin Huawei'nin ABD başta olmak üzere Batı dünyasındaki etkinliğini kısıtlama amacı güttüğü belirtiliyor. Biden döneminde bu politikaların devam edip etmeyeceği ise merak konusu.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …