trump imzalarsa silahlar cekilecek bm abdli calisanlarini ulkeden cekti 1605743745 3976
trump imzalarsa silahlar cekilecek bm abdli calisanlarini ulkeden cekti 1605743745 3976

Trump yönetiminin İran destekli Husilerle ilgili giderayak planı

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen’deki Amerikalı çalışanlarını Trump yönetiminin İran destekli Husileri terör örgütü ilan etme olasılığına karşı ülkeden çekti. Bu ihtimal Trump’ın Suudi Arabistan’a görevinden ayrılmadan önceki ‘ayrılık hediyesi’ olarak da yorumlandı.

Foreign Policy’nin haberine göre, Yemen’deki Amerikalı BM çalışanları ve diğer yardım kuruluşlarında çalışan ABD’lileri Husilerin kontrolündeki Sana’dan geçici olarak farklı bir yere gönderildi.

Amerikalı BM çalışanlarının nereye gönderildiği belirtilmezken ülkedeki koşullara göre personelin tekrar dönebileceği ifade edildi.

AMERİKALI BM ÇALIŞANLARINDAN YEMEN’İN KUZEYİNDEN AYRILMALARI İSTENDİ

BM’nin pazartesi gecesi çalışanlarına ABD yönetiminin Husileri terörist ilan etme ihtimali olduğuna dair bir mesaj gönderdiği kaydedildi. Husilerin terörist ilan edilmesinin ne tür sonuçlar doğuracağı bilinmediği için Amerikalı BM çalışanlarından Yemen’in kuzeyinden ayrılmalarının istendiği belirtildi.

TRUMP’IN “AYRILIK HEDİYESİ”

Foreign Policy, Trump yönetiminin ABD yönetiminin Husileri terör örgütü ilan etme ihtimalini Trump’ın Suudi Arabistan’a görevinden ayrılmadan önceki “ayrılık hediyesi” olarak nitelendirdi.

 

İlginizi Çekebilir

İsrail’e karşı en yüksek ses kampüsten yükseliyor!

İsrail’in ABD destekli yürüttüğü soykırım savaşı, üniversite gençliğinin öfkesini taşırdı. Aylardır devam eden protestolar bir …

Aden Körfezi’nde İsrail gemisine saldırı

Husiler, 25 Nisan’da Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini ve İsrail’in güney kıyı şehri Eilat’taki hedefleri …