21:59 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

‘Tosuncuk’ tutuklandı!

‘Tosuncuk’ olarak bilinen Mehmet Aydın, 4 saat süren savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’nde tutuklandı.

Brezilya’da yetkili makamlara teslim olan ve Türkiye’ye getirilmesinin ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında 4 günlük ek gözaltı süresi verilen Çiftlik Bank kurucusu ‘Tosuncuk’ olarak bilinen Mehmet Aydın’ın emniyette ifade vermesi yaklaşık 2 gün sürdü.

 

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen Aydın’ın Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nda Savcı Yücel Ertaş’a 09.30’da ifade vermeye başladı. Aydın’ın savcılık ifadesi 4 saat sürdü. Savcılık, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve “Tacir veya şirket yöneticileriyle kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından tutuklama talebiyle Mehmet Aydın’ı Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk etti. Mehmet Aydın, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

DİĞER GELİŞMELER