teror listesinden cikmak icin 350 milyon dolar odediler 01
teror listesinden cikmak icin 350 milyon dolar odediler 01

Terör listesinden çıkmak için 350 milyon dolar ödediler

Sudan Maliye Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Sudan’ı “Terörü Destekleyen Ülkeler” listesinden çıkartmak için talep ettiği 335 milyon doları transfer ettiklerini açıkladı.

Sudan Başbakanı Abdullah Hamduk, 10 milyar doları aşkın tazminatı, bir yıldır yürütülen müzakereler sonucu birkaç yüz milyon dolara düşürdüklerini ifade etti.

Sudan’ın içerisinde olduğu zor şartlar ve ağır ekonomik krize rağmen paranın nasıl ödendiğiyle ilgili sorular sorulduğunu belirten Hamduk, “Tazminat miktarını, öz kaynaklarımızla temin ettik. Altın ihracatından elde ettiğimiz gelirleri kullandık.” dedi. 

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sudan’daki yeni hükümet, ABD’li terör kurbanlarına ve ailelerine 335 milyon dolar ödemeye razı oldu. Bu para ödendiğinde, Sudan’ı ‘Terörü Destekleyen Ülkeler’ listesinden çıkaracağım.” ifadesini kullanmış ve bu adımın tüm Amerikan halkı için “adalet” ve Sudan için büyük bir adım olduğunu belirtmişti.

ABD mahkemeleri, daha önce görülen davalarda, söz konusu saldırılarda Sudan’ın El Kaide ve lideri Usame Bin Ladin’e yardım ettiğine hükmetmişti.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …