tecavuzle suclanan hdp li celik in d k yi tehdit ettigi yazismalar ortaya cikti 01
tecavuzle suclanan hdp li celik in d k yi tehdit ettigi yazismalar ortaya cikti 01

Tecavüzle suçlanan HDP’li Çelik’in D.K.’yı tehdit ettiği yazışmalar ortaya çıktı

Mardin’de HDP’den ihraç edilen vekil Tuma Çelik tarafından tecavüze uğradığını söyleyen D.K. ile Çelik arasındaki cep telefonu yazışmaları savcılık tarafından Meclis’e gönderilen fezleke dosyasında yer buldu.

Mardin Midyat’ta 2018 yılında seçim çalışması yürüttüğü sırada D.K.’ya tecavüz ettiği iddiasıyla HDP’ten ihraç edilen Tuma Çelik hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Çelik için önceki gün toplanan komisyonda oy birliğiyle dokunulmazlığının kaldırılmasını tavsiye etti. Komisyon, 2 Eylül’de raporu Karma Komisyon’a gönderdikten sonra Çelik’ten tekrar savunma yapmasını istenecek.

Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verilmesinden sonra dosya,yeni yasama döneminde Meclis Genel Kurulu’na gönderilecek.

HDP’li Tuma Çelik’in tecavüz iddialarıyla gündeme geldiği D.K. ile yaptığı yazışmalar da ortaya çıktı. Tecavüzcü vekilin dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verilmesinin ardından dosya, yer alan cep telefonuyla yapılan yazışmada Çelik’in D.K.’yı tehdit ettiği ifadeleri dikkat çekti.

DHA’nın haberine göre, Çelik ile D.K. arasında 2019 yılının mart, nisan ve ağustos aylarında yapılan yazışmalar şöyle:

28 Mart – D.K: Umurumda değil yaşayıp yaşamamam ama sana inat iyi olacağım ve dimdik ayakta kalacağım. Hesabını soracağım sana.

28 Mart  – D.K: Bir nevi çocuklarımla tehdit ediyorsun.

2 Nisan  – D.K: Sana niye acıyayım?

2 Nisan – D.K: Sen bana acıdın mı, ben sana acıyayım.

2 Nisan – D.K.: Bana yaptıklarını yanına bırakmayacağım.

22 Nisan – D.K.: Hayatımı aldığın yerdeyim.

22 Nisan – D.K.: Beni yollara düşürdün.

22 Nisan – Tuma Çelik: Herkes hata yapar ve hayat pişmanlıkla doludur. Yazdıklarına bir daha bak. Devam etme. Bir de yazmadan önce sonuçlarını bir düşün.

1 Ağustos – D.K. – Telefonumda kayıtlı tek yazıya da dokunmamışım. Aramalar dahil. Hayatımla oynamanın hesabını soracağım.

1 Ağustos – Tuma Çelik: O zaman yazmaktan vazgeç. Hemen şimdi.

5 Ağustos – D.K.: Sakın arama.

5 Ağustos – Tuma Çelik: Yazma yoksa rahat bırakmam.

Bu gelişmelerin ardından, eski HDP’li vekilin tecavüz suçlaması sebebiyle dokunulmazlığının kaldırılıp, yargılanması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

“Ya Rab, Kahhar isminle Netenyahu ve Siyonistleri kahru perişan et!”

Erdoğan: Ne yaparsanız yapın kalbime de kavlime de zincir vuramazsınız! Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da Parlamenterler Arası …

Cami imamı silahlı saldırıda öldürüldü

Hatay’da bir imam, sabah namazı için camiye gittiği sırada husumetli komşusu tarafından öldürüldü. Cinayet zanlısı …