13:01 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Tecavüzcü HDP’li vekil Tuma Çelik ile ilgili yeni gelişme!

TBMM Anayasa Adalet komisyonu tecavüzle suçlanan Eski HDP Milletvekili Tuma Çelik’in savunmasını istenmişti. HDP’li vekil Tuma Çelik’in cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen mağdur D. K. Meclis komisyonuna davet edilecek. Mağdur D. K. Meclis hazırlık komisyonunda dinlenecek.

TBMM Anayasa Adalet komisyonu tecavüzle suçlanan Eski HDP Milletvekili Tuma Çelik’in savunmasını istenmişti.
HDP’li vekil Tuma Çelik’in cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen mağdur D. K. Meclis komisyonuna davet edilecek. Mağdur D. K. Meclis hazırlık komisyonunda dinlenecek.

ELİMİZDE YETERLİ DELİL VAR

HDP’den ihraç edilen Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in cinsel saldırıda bulunduğu öne sürülen D.K.’nin avukatı Adile Gürbüz, Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılması için yeterli delilin olduğunu ifade ederek, “Bugün bir kadın cinayetinin yasını tutarken, ölmeden öldürülmüş olan bu kadına ses olmamız gerekir. Şüphelinin dokunulmazlığının kaldırılması için elimizde yeteri kadar delil var. Tanık beyanları, HTS kayıtları var. Akabinde davanın açılacağını ve ceza alacağına inanıyoruz” dedi.
2018 yılında seçim çalışması yürüttüğü sırada Mardin’in Midyat ilçesine, D.K.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gündeme gelen ve önceki gün partisi HDP’den ihraç edilen Mardin Milletvekili Tuma Çelik hakkında başlatılan soruşturma sürüyor. D.K.’nin Batman’daki avukatı Adile Gürbüz, Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılması için yeterli delil olduğunu ifade etti.

CİNSEL SALDIRIYA UĞRADIKTAN SONRA EVLİLİĞİ SON BULDU

Avukat Adile Gürbüz, D.K.’nin Çelik tarafından cinsel saldırıya uğramasının ardından baskı gördüğünü, yalnız kaldığını belirterek, olayın ortaya çıkmasının ardından da eşiyle boşandığını aktardı. Avukat Gürbüz, “Müvekkilim seçim döneminde milletvekiliyle ailevi sorunlarını görüşmek üzere bir araya geliyor. Bir evde kimsenin olmadığı sırada bir araya geliyorlar. Müvekkilim kapıyı açtıktan sonra evde kimsenin olmadığını fark ediyor. Ne yazık ki cinsel saldırıya maruz kalıyor. Daha sonrasında ise tehditlerle, baskılarla olayı kapatması yönünde ciddi karşılık görüyor. Evli ve üç çocuklu olan müvekkilim geçirdiği travmanın etkisiyle hakkını savunmaya ve bu şahsın vekillikten düşürülerek, bir daha bölgeye, Mardin’e gelmemesini istiyor. Bununla ilgili yöneticilerle görüşüyor. Uzun bir süre tek başına mücadele veriyor ancak reddediliyor, baskı görüyor, bu konuda yalnız bırakılıyor. Eşinin duyması üzerine evliliği boşanmayla, son buluyor” dedi.

NE OLMUŞTU?

HDP Mardin Milletvekili Tuma Çelik’in seçim çalışmaları sırasında düzenlenen dernek toplantısına katılan bir kadına tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı.

DİĞER GELİŞMELER