tayvan abd den 90 adet f 16 savas ucagi alacak 01
tayvan abd den 90 adet f 16 savas ucagi alacak 01

Tayvan ABD’den 90 adet F-16 savaş uçağı alacak

Tayvan, ABD’nin Lockheed Martin şirketinden, 90 adet F-16 savaş uçağı satın almak için anlaştı.

Tayvan, ABD’nin Lockheed Martin şirketinden, 10 yıl boyunca yaklaşık 90 adet F-16 savaş uçağı satın almak için anlaştı. Bu anlaşmaya Tayvan üzerinde hak iddia eden Çin’in sert tepki göstermesi bekleniyor.

Pentagon, cuma akşamı geç saatlerde yaklaşık 90 adet F-16 savaş uçağı satışı için verilen onayı resmi bir şekilde duyururken, teslimatın hangi ülkeye yapılacağına açıklık getirmedi.

AFP’nin, savunma sanayi kaynaklarına dayandırarak verdiği haberinde, ABD’nin 2019 yılında Tayvan’a 66 adet yeni model F-16 savaş uçağı satışı için yeşil ışık yaktığı hatırlatıldı ve Pentagon tarafından yapılan son açıklamanın, bu ihale olduğu kaydedildi.

Tayvan’ın bu uçaklar için 62 milyar dolar ödemeyi gözden çıkardığı duyuruldu. Tayvan, 1992 yılında 16 adet F-16 savaş uçağı satın almıştı.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …