Taliban’ın ara verdiği Afganlar arası müzakereler yeniden başladı

Taliban'ın ara verdiği Afganlar arası müzakereler yeniden başladı

Katar'ın başkenti Doha'da 6 Ocak'ta başlayan ve Taliban'ın tek taraflı olarak ara verdiği görüşmeler yeniden başladı.

Katar'ın başkenti Doha'da 6 Ocak'ta başlayan ve Taliban'ın bölge ülkeleri turuna çıkması nedeniyle tek taraflı olarak ara verdiği görüşmeler yeniden başladı.

Taliban Siyasi Ofis Sözcüsü Muhammed Naim tarafından yapılan açıklamada, Afganlar arası görüşmelerin kaldığı yerden devam etmesi için görüşmelerin başladığı belirtildi.

ABD destekli Kabil yönetimi, Taliban'ın Katar'daki masadan kalkıp, savaşa hazırlık yaptığını öne sürmüştü.

Afganistan'da geniş bir coğrafyayı kontrolü altında tutan Taliban'ın barış görüşmelerinin başarılı bir şekilde sürdürülebilmesi için ortaya koyduğu şartın, ABD ve öncülüğündeki yabancı güçlerin ülkeyi terk etmesi olduğu biliniyor.

Ancak ABD'deni yeni yönetim tarafından yapılan açıklamada, Taliban ile imzalanan anlaşmanın yeniden gözden geçirileceği ifade edilmiş, Savunma Bakanlığı'nın ifadesindeyse geri çekilmenin 'acele' bir şekilde gerçekleşmeyeceği ifade edilmişti.

ABD ile Taliban arasındaki Doha anlaşmasında, ABD tarafının taahhütüne göre, yabancı güçler Mayıs ayında ülkeyi terk etmek zorunda.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …