22:02 Perşembe / 28 Mart 2024 | 18 Ramazan 1445

Taliban’dan Afgan askere: Seni neden vuralım?

Afgan askerin Taliban'dan kendisini vurmamalarını istediği görüntüler sosyal medyanın gündeminde.

Taliban ile ABD arasında imzalanan barış anlaşması kapsamında Katar'ın başkenti Doha'da Afganlar arası görüşmeler sürerken, Afganistan'dan aktarılan bir görüntü gündeme oturdu.

Afgan yerel haber kaynakları tarafından paylaşılan görüntülerde Taliban tarafından saldırıya uğramış bir askeri merkezde yaralanan Kabil hükümeti askerlerinden birinin Taliban savaşçılarından kendisini vurmamalarını istemesi dikkat çekti.

Afgan askerin bu çağrısına ise Taliban savaşçıları tarafından; Seni neden vuralım? şeklinde cevap geldi.

Afgan Noon.asia haber sitesi tarafından paylaşılan görüntülerde yaralı Afgan askerin yerde yattığı sırada Taliban savaşçılarına seslenip, "Beni vurmayın" dediği görülüyor.

Taliban savaşçılarından biri de, "Seni neden vuralım? -yardım gelmesi için- seni burada bırakıyoruz. Yanımızda ilk yardım için malzeme yok. Olsa sana daha fazla yardım ederdik" şeklinde cevap veriyor.

په ټولنیزو رسنیو کې خپره شوې ويډیو کې یو ټپي شوی عسکر له طالبانو غواړي چې ژوند یې وساتي.
یو وسله وال طالب یې غوښتنه مني او نوموړي ته ډاډ ورکوي چې هيڅ ورته نه ویل کېږي.
طالب وسله وال عسکر ته وایي، که د زخمونو د پټۍ لپاره یې څه درلودای، دده زخمونه به یې پټۍ کړي وای.

— nunn.asia (@nunnasia)

ABD'nin Afganistan'ı işgal ettiği 2001 yılından bu yana, Afganistan'daki çatışmalar devam ediyor. Aradan geçen 19 yılın ardından Taliban'ın ABD ile imzaladığı ve yabancı güçlerin Afganistan'ı terk etmesini taahhüt eden anlaşma kapsamında bugünlerde Katar'daki görüşmeler devam ediyor.

ABD ve diğer yabancı güçlerin Afganistan'ı tamamen terk etmesi durumunda Taliban'ın ülkede yeniden iktidar olabileceği belirtiliyor.

Taliban tarafı ise Afganistan'daki ilk amaçlarının yabancı güçlerin bu ülkeyi terk etmesini sağlamak, ardından da ülkede İslami bir yönetim şekli inşa etmek olduğunu söylüyor.

Kaynak: Mepa News

DİĞER GELİŞMELER