taliban in kontrol ettigi vilayet sayisi 10 a yukseldi 01
taliban in kontrol ettigi vilayet sayisi 10 a yukseldi 01

Afganistan İçişleri: Taliban Kabil’e girmeye başladı

Taliban, her yönden başkent Kabil’e girmeye başladı. Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının ivedilikle Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği’ne bilgi vermesini istedi.

Afganistan’da, yabancı güçlerin çekilmeye başlamasının ardından, mayıstan bu yana ilerleyişini hızlandıran Taliban, son 8 günde 15 vilayet merkezini ele geçirdi.

12:51 Afganistan İçişleri Bakanlığı, Taliban’ın başkente girmesinin ardından, yönetimin devri için müzakerelere başlanacağını duyurdu.

12.15 Afganistan İçişleri Bakanlığı, Kabil’e saldırı düzenlenmeyeceğini ve Taliban’la güç değişiminin barışçıl bir şekilde gerçekleştirileceğini duyurdu. Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ise ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad ve üst düzey NATO yetkilileriyle görüştüğü belirtildi.

11.34 Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının ivedilikle Türkiye’nin Kabil Büyükelçiliği’ne bilgi vermesini istedi.

11.07 Taliban, başkent Kabil’in merkezini güç kullanarak ele geçirmeyeceğini duyurdu.

10.52 ABD’nin Kabil’deki büyükelçiliği, Taliban’ın ilerleyişinin ardından görevli personelin tahliye edileceğini açıkladı. Elçilikten yapılan açıklamada, “Taliban’a, ABD personelini veya misyonumuzu riske atacak herhangi bir eylem sonucu, Savunma Bakanlığı’nın hızlı ve güçlü yanıt vereceğini ilettik” denildi.

​10.51 Afganistan İçişleri Bakanlığı, Taliban’ın her yönden başkent Kabil’e girmeye başladığını açıkladı.

İlginizi Çekebilir

Komşu ülkelere IŞİD suçlaması

Afganistan İslam Emirliği, Afganistan’daki IŞİD saldırılarının artmasıyla birlikte, Pakistan, İran ve Tacikistan’ı IŞİD’e destek vermekle …

Aden Körfezi’nde İsrail gemisine saldırı

Husiler, 25 Nisan’da Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini ve İsrail’in güney kıyı şehri Eilat’taki hedefleri …