06:35 Salı / 19 Mart 2024 | 9 Ramazan 1445

Suudi Arabistan ile İran arasındaki görüşmeler sona mı eriyor?

Suudi Arabistan ile İran arasında bir süredir devam eden görüşmelerin durduğu ve taraflar arasındaki ilişkilerin gerildiği ifade ediliyor.

Irak'ın ev sahipliğinde İran ile Suudi Arabistan arasında bir süredir devam eden müzakerelerin çıkmaza girdiği belirtildi.

El Arabi el Cedid'in Iraklı yetkililere dayandırdığı habere göre İran, Suudi Arabistan ile görüşmeyi reddetti.

Irak'ta yeni başbakan olarak göreve başlayan Muhammed Şiya es Sudani'nin taraflara altıncı tur müzakereler için teklif götürdüğü ancak İran'ın bunu kabul etmediği belirtildi.

İran'ın ülkede devam eden protestolardan Suudi Arabistan'ı sorumlu tutması sebebiyle iplerin gerildiği kaydediliyor. Bu durumun ise bölgedeki tansiyonu artıracağı düşünülüyor.

İran'ın BM misyonu da görüşmelerin durduğunu doğrulamış, sebebin ise Suudi Arabistan'a sorulması gerektiğini savunmuştu. Suudi Arabistan ise konuya ilişkin bir açıklama yapmamıştı.

İran'daki rejim Suudi Arabistan'ı, özellikle Iran International gibi medya kanalları üzerinden ülkedeki gösterilerin arkasında durmakla suçluyor. Bu suçlamaların iki ülke arasındaki gerilimi daha da artırmasından ve müzakerelerin tamamen sona erebileceğinden endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

DİĞER GELİŞMELER