49575
49575

Taliban heyeti İran’ın daveti üzerine Tahran’da

Taliban'a bağlı bir siyasi heyet, İran'ın resmi daveti üzerine başkent Tahran'a yönelik resmi bir ziyarette bulundu.

Taliban'a bağlı bir siyasi heyet, İran'ın resmi daveti üzerine başkent Tahran'a yönelik resmi bir ziyarette bulundu.

Diplomatik kaynakların aktardığı bilgilere göre, İran, Taliban Siyasi Ofisi'ni resmi temaslarda bulunmak üzere ülkeye davet etti. Daveti kabul eden Taliban heyeti, bugün ülkeyi ziyaret etti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade tarafından yapılan açıklamada davetin İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapıldığını ifade etti. Hatibazde, görüşmelerde Afganistan barış sürecinin ele alınacağını kaydetti.

Taliban'dan açıklama

Ziyarete ilişkin bir açıklama da Taliban Siyasi Ofis Sözcüsü Muhammed Naim tarafından yapıldı.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Naim şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, Afganistan İslam Emirliği Siyasi Vekili ve Siyasi Ofis Şefi Molla Birader Ahund ve beraberindeki heyet, İran Devleti'nin resmi daveti üzerine İran'a gitti.

İslam Emirliği heyeti İranlı yetkililerle iki ülke arasındaki ilişkiler, İran'daki Afgan mültecilerin durumu ve Afganistan ile bölgedeki güvenlik vaziyeti hakkında müzakere edecek ve bu konularda görüş alışverişinde bulunacak."

Diplomatik kaynaklar, müzakereler kapsamında Molla Birader ile İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif arasında da bir görüşme gerçekleşeceğini belirtti.

Taliban'ın son süreçte yabancı temsilcilerle görüşmelerini sıklaştırdığı göze çarpıyor. Bu kapsamda Taliban'a bağlı Siyasi Ofis yetkilileri son dönemde şu görüşmeleri gerçekleştirdi:

– 23 Ocak: Endonezya Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Jusuf Kalla

– 21 Ocak: Norveç'in Afganistan Özel Temsilcisi Pierre Albert Ilsas ve NOREF (Norveç Anlaşmazlık Çözüm Merkezi) Direktörü Dag Nylander

– 21 Ocak: Çin'in Katar Büyükelçisi Zhou Jian

– 17 Ocak: Almanya'nın Afganistan Özel Temsilcisi Markus Potzel

– 17 Ocak: ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, Afganistan'daki ABD ve NATO güçlerinin komutanı General Scott Miller, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el Sani (ikinci görüşme)

– 16 Ocak: ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, Afganistan'daki ABD ve NATO güçlerinin komutanı General Scott Miller (ilk görüşme)

Kaynak: Mepa News

*Yayınlanan haberlerde yer alan düşünceler ve ortaya konulan fikirler veya kişiler Mira Haber’in editöryel politikasını yansıtmayabilir.

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …