Tahriru’ş-Şam'ın Ribat Noktlarına Saldırdığı İddiası
tahriru s sam in ribat noktlarina saldirdigi iddiasi 01 scaled

Tahriru’ş-Şam’ın Ribat Noktlarına Saldırdığı İddiası

Tahriru’ş-Şam’a bağlı İba Haber Ajansı Ribat noktalarına saldırıldığı iddiasıyla ilgili açıklamasını ilginize sunuyoruz

“Aralarında birkaç ay önce teşkil olunan “Tensikuyyetul-Cihad” grubunun emiri Ebul-Abd Eşidda’nın da bulunduğu bazı kimseler, Hey’et Tahriru’ş-Şam mücahidlerinin cuma gecesi özgür bölgede bulunan ribat noktalarına saldırdıkları iddiasında bulundu.

Konunun açığa kavuşması için İba Haber mihver sorumlusu Ebu Ala Anadan ile görüştü. Anadan şunları söyledi: “Ebul-Abd’dan sadır olan bu sözler doğru değildir. Şöyle ki, dün gece aralarında Tensikiyyetul-Cihad’ın noktalarının bulunduğu ribat bölgelerini ziyaret ettik. Tensikiye’nin ribatçıları ile görüştük ve özgür bölgede mücahidlerle savaşmayı kabul etmediklerini ve bundan uzak durduklarını tekit ettiler.”

Kaynak devamla: “Ribat noktalarını ziyaretimiz sırasında Tensikiye mücahidleri ile mihverlerinin tahkimatı ve tahkimat için gereken gereçlerin temini konusunda görüştükBununla birlikte aynı zamanda Ebul-Abd mihverde diğer gruplar olmadan tek başına operasyon odası kurma ya da bu şartın yerine gelmemesi durumunda unsurlarıyla birlikte ribat noktalarını bırakacaklarını söyledi.”

Devamla, Ebul-Abd’ın bu açıklamasının, ribat noktasında bulunan mücahidleri kardeşlerine karşı savaştırmak için geri çekme ile açıklanabileceğini, bununla birlikte ribat noktalarında kalmayı tercih etmeleri durumunda el-Fethu’l-Mubin Operasyon odasının tüm askeri ve idari giderlerini üstleneceğini tekit etti.

Ebu Ala Anadan, Tensikiyyetul-Cihad grubuna bağlı murabıtların noktalarını terk edip bölgeden çıkmayı istemeleri durumunda el-Fethu’l-Mubin’in ribat noktaları kapatmak için hazır olduğuna değindi.

Birkaç gün önce Tensikiyyetul-Cihad komutanlarından birisi Tahriru’ş-Şam ile Hurrassud-Din örgütü arasında yaşanan çatışmalar sırasında bir konvoy çıkarılmasını istemiş, ancak unsurlar komutanın bu talebini reddedip evlerine ve ribat noktalarına geri dönmüşlerdi.”