tahriru s sam in ribat noktlarina saldirdigi iddiasi 01 scaled
tahriru s sam in ribat noktlarina saldirdigi iddiasi 01 scaled

Tahriru’ş-Şam’ın Ribat Noktlarına Saldırdığı İddiası

Tahriru’ş-Şam’a bağlı İba Haber Ajansı Ribat noktalarına saldırıldığı iddiasıyla ilgili açıklamasını ilginize sunuyoruz

“Aralarında birkaç ay önce teşkil olunan “Tensikuyyetul-Cihad” grubunun emiri Ebul-Abd Eşidda’nın da bulunduğu bazı kimseler, Hey’et Tahriru’ş-Şam mücahidlerinin cuma gecesi özgür bölgede bulunan ribat noktalarına saldırdıkları iddiasında bulundu.

Konunun açığa kavuşması için İba Haber mihver sorumlusu Ebu Ala Anadan ile görüştü. Anadan şunları söyledi: “Ebul-Abd’dan sadır olan bu sözler doğru değildir. Şöyle ki, dün gece aralarında Tensikiyyetul-Cihad’ın noktalarının bulunduğu ribat bölgelerini ziyaret ettik. Tensikiye’nin ribatçıları ile görüştük ve özgür bölgede mücahidlerle savaşmayı kabul etmediklerini ve bundan uzak durduklarını tekit ettiler.”

Kaynak devamla: “Ribat noktalarını ziyaretimiz sırasında Tensikiye mücahidleri ile mihverlerinin tahkimatı ve tahkimat için gereken gereçlerin temini konusunda görüştükBununla birlikte aynı zamanda Ebul-Abd mihverde diğer gruplar olmadan tek başına operasyon odası kurma ya da bu şartın yerine gelmemesi durumunda unsurlarıyla birlikte ribat noktalarını bırakacaklarını söyledi.”

Devamla, Ebul-Abd’ın bu açıklamasının, ribat noktasında bulunan mücahidleri kardeşlerine karşı savaştırmak için geri çekme ile açıklanabileceğini, bununla birlikte ribat noktalarında kalmayı tercih etmeleri durumunda el-Fethu’l-Mubin Operasyon odasının tüm askeri ve idari giderlerini üstleneceğini tekit etti.

Ebu Ala Anadan, Tensikiyyetul-Cihad grubuna bağlı murabıtların noktalarını terk edip bölgeden çıkmayı istemeleri durumunda el-Fethu’l-Mubin’in ribat noktaları kapatmak için hazır olduğuna değindi.

Birkaç gün önce Tensikiyyetul-Cihad komutanlarından birisi Tahriru’ş-Şam ile Hurrassud-Din örgütü arasında yaşanan çatışmalar sırasında bir konvoy çıkarılmasını istemiş, ancak unsurlar komutanın bu talebini reddedip evlerine ve ribat noktalarına geri dönmüşlerdi.”

İlginizi Çekebilir

Fransa, 18 yaşından küçük genci IŞİD üyeliğinden tutukladı

Fransız istihbaratı, IŞİD adına saldırı planı yapmakla suçladığı 18 yaşından küçük bir Müslüman genci gözaltına …

Filistinlilere ölüm isteyen Ben Gvir kaza yaptı

İsrail’in, aşırı sağcı güvenlik bakanı Itamar Ben Gvir, bugün işgal altındaki topraklarda gerçekleşen bıçaklı saldırıyı …