tahrirus sam ebu malik telli nin tutuklanmasi hakkinda aciklama yayinladi 01
tahrirus sam ebu malik telli nin tutuklanmasi hakkinda aciklama yayinladi 01

Tahriruş-Şam Ebu Malik Telli’nin tutuklanması hakkında açıklama yayınladı

Tahriruş-Şam Teftiş Kurulu Ebu Malik Telli’nin tutuklanması hakkında açıklama yayınladı

KARDEŞ EBU MALİK TELLİ’NİN TUTUKLANMASI HAKKINDA AÇIKLAMA

Hamd alemlerin rabbi olan Allah’a mahsustur. Salatların en üstün olanı ve selamların en kamili nebimiz Muhammed’e, ailesine ve tüm ashabı üzerine olsun.
Allah Teala şöyle buyurur: “Allah’a ve resulüne itaat edin. Birbirinizle çekişmeyin. Sonra korkuya kapılırsınız. Gücünüz gider. Bir de sabredin. Şüphesiz Allah sabredenlerle beraberdir.” (Enfal: 46)

Şam sahası bir takım süreçler ve merhaleler geçirmiş ve bu süreçlerde birçok sorun ve zorluklarla karşılaşılmıştır. Belki de bu sorunların en bariz olanı, tefrika ve ayrılık hastalığıdır. Hala bu hastalık sahanın bedenini kemirmeye devam etmektedir. Bizler her ne kadar tefrikaya razı olmasak ve istemesek de, geçen bu merhalelerde gerekli kararlılıkla bu sorunu tedavi etmedik. Zira böyle bir tedavinin o vakitlerde daha büyük zararlara neden olabileceğini düşünüyorduk. Küçük olan zarara katlanarak büyük olan zararı gideriyorduk. Nihayetinde saha daha fazla tefrika ve dağınıklığı kaldıramayacak zor ve hassas bir aşamaya ulaştı.

Ortada gücü nispetince sınırların korunmasında el-Fethu’l-Mubin Operasyon Odası’nda bulunan kardeşleri ile birlikte görevlerini yerine getiren, ribat noktaları ve askeri operasyonlarda en büyük yükü üstlenen, işgalci Rusya’nın hamlesine karşı koyan ve bu uğurda binlerce evladını şehid sunan büyük bir cemaat bulunmakta, aynı şekilde Kurtuluş Hükümeti insanlara hizmette görevlerini yerine getirmekte, Genel Emniyet Birimi özgür bölgenin asayişi, insanların yaşamı ve hareketi için gecelerini gündüzlerine katmaktadır. Tüm bunlarla birlikte, vakıa ve tarih tanıklık etmektedir ki; ayrılıklar bir hayır getirmemekte, bilakis şer kapısını aralamakta, safları zayıflatıp bölmekte, mücahidleri yıpratmakta, fitne tohumları ekmekte, isyan ve karşı koyuşa ve cemaatte genel bir kural olan; rütbesi ne kadar yüksek olursa olsun, işini bırakmakta ısrar ettiğinde ayrılıktan sonra yeni bir grup kurmanın yasaklanmasını bozmaya çağırmaktadır. Yardımcımız Allah’tır.

Kardeş Ebu Malik Telli ile ilgili olarak ise; O, cihadı desteklemede temiz ellere sahip bir kardeştir, bunu inkar etmiyoruz. Onun tanıklık edilecek durumları vardır ki, bunları basit görmüyoruz. Ancak uzun süreden beri özel bir grup teşkil etmek için cemaatten çıkmaya çabalamaktadır. Bunu onunla tartıştık ve gücümüz yettiğince durumu aktarmaya çalıştık. Zira onun tefrika yoluna gitmesini istemiyoruz. Az sayılmayacak bir süre onu aramızda tutabildik. Nihayetinde çıkmaya karar verince, ona yeni bir grup kurmanın tehlikesi konusunda uyarıcılar gönderdik. O da bize bunu asla yapmayacağını ve cemaate geri dönme seçeneklerini incelediğini belirtti. Aslında O bu beyan yazılana kadar cemaatin görevlendirdiği bazı dosyaları üstlenmiş bulunuyordu.

Sonra, safları zayıflatmada ve birliği parçalamada öncekilerden farklı olmayan bir şekilde, yeni bir grup kurduğunu duyunca şaşırdık. Bu tür grupların sonları bilinmektedir. Daha önce ona geri dönmesi için öğütte bulunduk, ancak o tutumunda ısrar etti. Bu nedenle, bizim üzerimize düşen görevin, Ebu Malik’e yardım için onu bu yolu tamamlamaktan men etmemiz, onu hakka çekmemiz ve yaygara, safların bölünmesi ve isyana teşvike sebep olduğu eylemlerinin muhasebesine sevk olunması olduğunu gördük.

Buna binaen, kardeşin tutuklanması ve mahkemeye sevk edilmesi kararına vardık. Bu bağlamda, kardeşin evinin basıldığı, kuşatıldığı ya da evinden alındığı iddialarını yalanlıyoruz. Allah hak olanı söyler ve en doğru olan yola iletir.
Hamd alemlerin rabbi olan Allah’adır.

Hey’et Tahriru’ş-Şam Merkez Teftiş Kurulu

İlginizi Çekebilir

Filistinlilere ölüm isteyen Ben Gvir kaza yaptı

İsrail’in, aşırı sağcı güvenlik bakanı Itamar Ben Gvir, bugün işgal altındaki topraklarda gerçekleşen bıçaklı saldırıyı …

Aden Körfezi’nde İsrail gemisine saldırı

Husiler, 25 Nisan’da Aden Körfezi’nde bir İsrail gemisini ve İsrail’in güney kıyı şehri Eilat’taki hedefleri …