suudi arabistan dan libya krizinde misir a destek 01
suudi arabistan dan libya krizinde misir a destek 01

Suudi Arabistan’dan Libya krizinde Mısır’a destek

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Mısır ziyaretinde iki ülke arasında Libya’daki iş birliğine vurgu yaptı.

Mısır’ın Libya krizine yönelik tutumuna ve Kahire Bildirgesi’ne tam destek verdiğini açıklayan Suudi Arabistan; Mısır ulusal güvenliğine saygı göstermenin, Libya meselesini barışçıl istişareler yoluyla çözmenin ve bu meseleyi dış müdahalelerden uzak tutmanın önemine dair kararlı konumunu vurguladı.

Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, Kahire ziyareti süresince Kral Selman bin Abdulaziz’in direktiflerini aktardığını açıkladı. Aynı zamanda, Mısır ile her iki ülkenin ve bölgenin çıkarları doğrultusunda yapılan koordinasyonun ikili iş birliğinde yeni seviyelere ulaşacağı, Arap meselelerinin Suudi Krallığı ve Mısır’ın temsil ettiği Arap ortak eylem sistemi aracılığıyla çözüleceği yönündeki inancını vurguladı.

Kahire’de bulunan Tahrir Sarayı’ndaki görüşmelerinin ardından Mısırlı meslektaşı Samih Şukri ile ortak basın toplantısında konuşan Ferhan, “Kral Selman bin Abdulaziz ve Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Veliaht Prens Muhammed Bin Selman Bin Abdulaziz’in Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’ye selam ve takdirlerini iletmekten onur duydum. Bu ziyarette, Mısır’ın bölgesel durum ve güvenlik hakkındaki görüşüne ilişkin önemli bakış açısını dinlemiş bulundum” ifadelerini kullandı.

Suudi Dışişleri Bakanı, Mısırlı mevkidaşı ile yaptığı görüşmelerde çeşitli koordinasyon ve ikili iş birliği alanları, Libya krizi gibi bölgenin karşı karşıya olduğu önemli meseleler ve güvenliğine yönelik ciddi sıkıntıların ele alındığını belirtti. Ferhan, Mısır’ın Libya krizine yönelik tutumuna ve Kahire Bildirgesi’ne tam destek verdiğini söylediği Krallığın Libya’da ateşkese varılmasının önemini vurguladığına değindi.

Bakan, Libya’yı her türlü dış müdahaleden uzak tutma ihtiyacını, bu minvalde Mısır vizyonu ile uyum sağlanması ve bu zorluğun üstesinden gelmek için yoğun koordinasyona devam edilmesi gereğini vurguladı. İki ülkenin bölgedeki gelişmeler hakkında tam fikir birliğinde bulunduğunu da vurgulayan Bakan Ferhan, “Sürekli temas halindeyiz; bölgede güvenlik ve barışı sağlamak için tek yürek olacağız” dedi.

Şarkul Evsat

İlginizi Çekebilir

Yasa dışı Yahudi işgalciler bedevi topluluğa saldırdı

Yahudi işgalciler, Batı Şeria’da iki Filistinli bedevi topluluğa saldırırken Filistin Dışişleri Bakanlığı, saldırıları “ABD’nin Filistinlilere …

biden-kongreyi-es-gea-erek-a-srail-in-imdada-na-yetiati-01

Arap Amerikalılardan Biden’a Gazze tokadı!

ABD’de Arap toplumun önderleri, Biden’ın kampanya direktörü ile Dearborn’da cuma günü yapılması planlanan toplantıyı iptal …